Storvreta förlorade mot Örnsköldsvik IBF
Montage
Matchrapport

Underläge i tredje perioden – då vände Örnsköldsvik IBF och vann

ANNONS

Hemmalaget Storvreta hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-1 i Allsvenskan norra/östra dam. Men Örnsköldsvik IBF vände på matchen och vann till slut med 5-2.

– Idag kändes det som att vi inte hade den mentala kraften för att vinna matchen. Kvaliteten både med och utan boll saknades och Örnsköldsvik var effektiva. Vi kan bara bryta ihop och komma tillbaka starkare som grupp. Det är jag övertygad om att vi gör, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson.

Örnsköldsvik IBF:s tränare Tommy Häggström tyckte så här om matchen:

– Vi är starka i hela matchen men framförallt är vi bättre i tredje perioden då vi vänder matchen till vår fördel.

Segern var Örnsköldsvik IBF:s sjunde på de senaste åtta matcherna.

Storvreta tog ledningen efter 14.55, genom Thindra Stenvall på pass av Selma Frykholm. Efter 1.43 i andra perioden nätade Nova Ekedal, framspelad av Tindra Byström och kvitterade för Örnsköldsvik IBF.

Storvretas Ida Backman gjorde 2-1 efter 17.19 på pass av Jenny Larsson.

Örnsköldsvik IBF spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom två mål av Nova Ekedal och ett mål av Wilma Selin och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 03.14 kvar att spela.

Nova Ekedal gjorde tre mål för Örnsköldsvik IBF.

Storvreta har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Storvreta ligger på femte plats i tabellen, och Örnsköldsvik IBF är på tredje plats.

I nästa match möter Storvreta Täby FC borta på tisdag 7 februari 20.00. Örnsköldsvik IBF möter Dalen fredag 27 januari 19.30 hemma.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka

Den här artikeln handlar om: