Sundsvalls IBF förlorade mot Kais Mora
Montage
Matchrapport

Underläge i tredje perioden – då vände Kais Mora och vann

ANNONS

Hemmalaget Sundsvalls IBF hade greppet inför tredje perioden och ledde med 3-1 i Allsvenskan norra/östra dam. Men Kais Mora vände på matchen och vann till slut med 4-3.

– För fjärde matchen i rad presterar vi riktigt bra innebandy och idag pressar vi verkligen obesegrade seriefavoriterna Mora långt in i tredje perioden. De har marginalerna med sig på flera sätt den här gången när de avgör i ett sent powerplay. Fortsätter vi prestera på samma sätt framöver är jag helt övertygad om att poängen kommer, tyckte Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund, efter matchen.

Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson tyckte så här om matchen:

– Pust, seger och tre poäng, till slut. Blev en för oss konstig match, vi kommer ändå ut bra och har bra kontroll inledningsvis, sedan tappade vi lite studs och fick svårt att bemästra deras spelsätt med längre bollar. Stark lagmoral att ta sig samman till tredje och vända på matchen till seger.

Malin Andréason blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 14.21 in i tredje perioden.

I och med detta har Kais Mora hela 16 raka segrar.

Första perioden var jämn. Kais Mora inledde bäst och tog ledningen genom Lina Hägg efter 6.03, men Sundsvalls IBF kvitterade genom Thea Taflin efter 14.32. Sundsvalls IBF startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Olivia Isaksson och Lova Blomberg. Tolv sekunder in i tredje perioden nätade Kais Moras Malin Andréason på pass av Ida Brokvist och reducerade.

Efter 2.29 slog Madeleine Larsson till framspelad av Elin Grundström och kvitterade för Kais Mora.

Efter 14.21 gjorde Malin Andréason mål återigen framspelad av Matilda Lindgren och avgjorde matchen.

Sundsvalls IBF har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Sundsvalls IBF:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kais Moras fjärde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Sundsvalls IBF ligger kvar på femte plats och Kais Mora toppar tabellen.

Lördag 28 januari möter Sundsvalls IBF RIG Umeå borta 13.00 och Kais Mora möter Älvsjö AIK hemma 15.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF

Den här artikeln handlar om: