Craftstaden vann mot Fröjered

Underläge i tredje perioden – då vände Craftstaden och vann

Bortalaget Fröjered hade greppet inför tredje perioden och ledde med 3-1 i Allsvenskan västra/södra dam. Men Craftstaden vände på matchen och vann till slut med 4-3.

– Vet inte riktigt vad som hände idag. Vi är med från början av matchen. Första perioden är en jämn kamp som vi vinner med 1-0. I andra perioden tappar vi vårt spel och energin, medan Fröjered bara trummar på till en ledning med 3-1 efter andra perioden. I pausen har vi ett riktigt energi peptalk. Kommer ut som ett nytt lag och hämtar in underläget och vinner matchen med 4-3, tack vare en fantastisk laginsats och helt otroligt målvaktsspel, tyckte Craftstadens assisterande tränare Per-Ola Olsson, efter matchen.

Segermålet för Craftstaden stod Antonia Jonsson för 11.02 in i tredje perioden.

Craftstaden tog ledningen efter nio minuters spel, genom Mathilda Zetterling på pass av Lisa Sundberg Tisell. Fröjered vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 på bara 3. 15. Fröjereds mål gjordes av Tova Pettersson, Filippa Löfborg och Maja Josefsson. Men Craftstaden vände matchen på nytt och gick från 1-3 till 4-3. Jonssons 4-3-mål kom med 08.58 kvar av matchen.

Craftstaden har två segrar, två oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Fröjered har fem förluster. Det här var Craftstadens sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fröjereds nionde uddamålsförlust.

Craftstaden stannar därmed på fjärde plats, och Fröjered på sjunde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 28 januari. Då möter Craftstaden IBK Göteborg i Lundenhallen 14.45. Fröjered tar sig an Skoghall hemma 15.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden