Älvsjö AIK IBF vann mot IBK Luleå

Seger för Älvsjö AIK hemma mot IBK Luleå

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Älvsjö AIK i matchen mot IBK Luleå i Västertorpshallen. Laget vann söndagens match i Allsvenskan norra/östra dam med 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).

IBK Luleås tränare Roger Ehlin tyckte till om matchen:

– En jämn historia där de hade mest boll men inte skapade speciellt mycket. Via två power play tog de en tvåmålsledning som vi inte lyckades ta ikapp trots många chanser. Lite surt känns det att inte få med sig poäng, det var vi värda, men vi får ta nya tag till veckan.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 1-1 efter en perioders spel.

Noterbart är att Älvsjö AIK:s Nathalie Gustafsson stod för ett mål och två assists.

Älvsjö AIK har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Luleå har en vinst och fyra förluster. Det här var Älvsjö AIK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBK Luleås fjärde uddamålsförlust.

Älvsjö AIK:s nya tabellposition är fjärde plats, medan IBK Luleå är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Älvsjö AIK är Kais Mora. Lagen möts lördag 28 januari 15.00 i Idre Fjäll Arena A. IBK Luleå tar sig an Klockarbergets BK hemma söndag 29 januari 13.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Älvsjö AIK stod för imponerande vändning