Mullsjö AIS vann mot Thorengruppen

Mullsjö starkast i straffläggningen – vann hemma mot Thorengruppen

Det var jämnt hela vägen när Mullsjö mötte Thorengruppen hemma i Superligan SSL herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 6-5 (0-3, 1-1, 4-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Casper Karlsson för.

Thorengruppen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Alexander Nyman, Tobias Bergfors och Jonas Svahn. Efter 20 sekunder i andra perioden slog Pelle Tarenius till, på pass av Oskar Malmgren och reducerade åt Mullsjö.

Thorengruppens Matteus Gavatin gjorde 1-4 efter 7.16 framspelad av Filip Norman. I tredje perioden var det i stället Mullsjö som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I straffläggningen var det Mullsjö som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Casper Karlsson för.

Noterbart är att Mullsjös Oskar Malmgren hade tre assists.

Mullsjö har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Thorengruppen har fem förluster. Det här var Mullsjös andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Thorengruppens sjätte uddamålsförlust.

Mullsjö stannar därmed på åttonde plats, och Thorengruppen på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Mullsjö är Växjö. Lagen möts lördag 28 januari 15.30 i Fortnox Arena. Thorengruppen tar sig an Storvreta hemma söndag 29 januari 16.00.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen