Skoghall förlorade mot Lindome

Lindome tog bonuspoängen borta mot Skoghall

Matchen i Allsvenskan västra/södra dam mellan hemmalaget Skoghall och gästande Lindome var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev Emma Klockargård, som gjorde det avgörande målet med bara 16 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Skoghall inledde bäst och tog ledningen genom Clara Svahn efter 15.18, men Lindome kvitterade genom Jonna Karlsson. Och Lindome hann också ta ledningen, genom Anna Svedman. Lindome gjorde 1-3 genom Amanda Lööv Miljevic efter 8.23 i tredje perioden.

Skoghall reducerade och kvitterade till 3-3 genom Elinore Öberg och Clara Svahn. Det sista målet kom med 01.04 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Skoghall. I förlängningen tog det 4.44 innan Lindome avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Emma Klockargård, framspelad av Therese Landén.

Skoghall har två vinster, två oavgjorda en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lindome har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Skoghalls tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindomes tredje uddamålsseger.

Skoghalls nya tabellposition är tredje plats, medan Lindome är på femte plats.

Skoghall tar sig an Fröjered i nästa match borta lördag 28 januari 15.00. Lindome möter samma dag 18.00 Växjö IBK hemma.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall