Växjö IBK vann mot Fröjered

Tuff match slutade med seger för Växjö IBK mot Fröjered

Det svängde i matchen i Allsvenskan västra/södra dam mellan Växjö IBK och Fröjered i Fortnox Arena. Bortalaget Fröjered hade ledningen i början av andra perioden, med 2-0, men Växjö IBK vände matchen och vann till slut med 5-4 (0-2, 3-0, 2-2).

– En riktigt skön seger. Starkt att vända efter en svag första period. Vi är det klart bättre laget i de sista två perioderna, kommenterade Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten efter matchen.

I början av matchen var Fröjered starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Filippa Löfborg och Elma Johansson. Växjö IBK vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-2 till 3-2. Växjö IBK startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 4-2-ledning. Men Fröjered svarade och gjorde 4-3.

Därefter var det dock Växjö IBK som avgjorde. Laget gjorde 5-3 med åtta minuter kvar att spela genom Norma Olofsson på pass av Hanna Jönsson. Fröjered hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-4.

Växjö IBK:s Hanna Jönsson hade tre assists.

Växjö IBK har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Fröjered har fem förluster. Det här var Växjö IBK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fröjereds åttonde uddamålsförlust.

Växjö IBK:s nya tabellposition är sjätte plats, medan Fröjered är på sjunde plats.

Växjö IBK möter Lockerud/Mariestad i nästa match hemma söndag 22 januari 14.00. Fröjered möter samma dag Craftstaden borta.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen