FBC Lerum förlorade mot Partille

Tuff match slutade med seger för Partille mot FBC Lerum

Det svängde i matchen i Allsvenskan södra herr mellan FBC Lerum och Partille i Lerum Arena. Hemmalaget FBC Lerum hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-3, men Partille vände matchen och vann till slut med 8-5.

– För en gångs skull kul att det äntligen var två bra domare, tyvärr så är det tråkigt att förlora, tyckte FBC Lerums tränare Anton Olofsson, efter matchen.

Partilles tränare Ricard Carlsson tyckte så här om matchen:

– Härlig att studsa tillbaka med en derbyseger efter det senaste debaclet. Killarna kämpar igen och gör det som krävs. Viktigt att ta alla tre poäng också för att slippa dras ned i nedflyttningsdramat.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det FBC Lerum som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Partille hade övertaget i tredje perioden. Laget gick upp till 4-6 innan FBC Lerum reducerade.

Därefter handlade dock allt om Partille och matchen slutade 5-8.

FBC Lerum har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Partille har tre vinster och två förluster.

För FBC Lerum gör resultatet att laget nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Partille är på sjätte plats.

FBC Lerum tar sig an Skoghall i nästa match borta söndag 29 januari 16.00. Partille möter Hovslätt borta lördag 28 januari 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Partille tog revansch på Strängnäs