Västerås Rönnby förlorade mot Thorengruppen

Thorengruppen vann toppmötet mot Västerås Rönnby med 10-5

Thorengruppen tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Västerås Rönnby i Superligan SSL dam på lördagen med 10-5 (3-1, 4-0, 3-4). En viktig seger i toppen av tabellen.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg tyckte till om matchen:

– En mycket stark seger borta mot Rönnby som hittills denna säsong varit obesegrade på sin hemmaplan. Vi är effektiva framåt samtidigt som Lovisa Hedin i vårt mål är väldigt bra. Det känns skönt att få någon veckas uppehåll nu efter att ha spelat sex matcher på 15 dagar.

Det var två formstarka lag som möttes. Serieledande Thorengruppen tog 18:e segern i rad. Västerås Rönnby hade före matchen sju segrar i rad.

Thorengruppen tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.42 genom Emelie Wibron innan Västerås Rönnby kvitterade.

Innan perioden var över hade Thorengruppen tagit ledningen med 1-3. I andra perioden var Thorengruppen starkast och gick från 1-3 till 1-7 genom mål av Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson, Veera Kauppi och Maja Viström. Det sista målet kom med 13 sekunder kvar av perioden. Thorengruppen startade tredje perioden starkast. Laget gick från 3-7 till 3-9. Västerås Rönnby fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Thorengruppen som avgjorde. Laget gjorde 4-10 med sju minuter kvar att spela genom Veera Kauppi på pass av Sofia Joelsson. Västerås Rönnby hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-10.

Thorengruppens Maja Viström stod för två mål och två assist, Emelie Wibron gjorde två mål och två assist, Veera Kauppi gjorde tre mål och Sofia Joelsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Västerås Rönnbys Wilma Johansson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Västerås Rönnby har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna.

Matchresultatet innebär att Västerås Rönnby ligger kvar på tredje plats.

Söndag 29 januari 16.00 spelar Västerås Rönnby borta mot Warberg. Thorengruppen möter Sirius borta i IFU Arena lördag 11 februari 13.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby