Lördagens SSL
Thorengruppen vann med 10-5 mot Rönnby.
Foton: Thörnbergs Sportfoto & Per Wiklund
SSL Dam
Betyg: Västerås Rönnby-Thorengruppen, spelare för spelare

Innebandymagazinets Henrik Jansson bedömer alla spelares insatser i toppmatchen.

Rönnby Tigers är väldigt bra på innebandy. Men när man saknar Jonna Sjöberg, Kajsa Johansson och Mira Wickman - då är det svårt att stå emot tidernas bästa (?) lag.

Stundtals tycker jag att det såg helt okej ut för de orangeklädda. När Alma Karlsson tog hand om närkamperna och när Saga Emtell eller Wilma Johansson hade bollen i sin ägo hade Thorengruppen stora problem. Men fler hade behövt vara ett hot som firma Emtell/Johansson, och fler hade behövt stå upp lika bra i duellerna som Karlsson. Umeålaget har motsvarande kvalité på i stort sett varje position. 

1-7 efter två perioder kändes ändå inte fullt logiskt, så stor skillnad var det inte spelmässigt. Den stora skillnaden var effektiviteten. Målvaktsmatchen vann Thorengruppens Lovisa Hedin klart och tydligt. Det var också en helt annan självklarhet i gästernas anfallsspel när lägena uppstod. Samt att Rönnby bjöd på några fler bjudningar, exempelvis var Jennifer Lindholms duellförlust bakom egna målburen alldeles för enkel vid ett av målen och man har inte heller råd med bjudningar som när Ellen Rännar frispelade Veera Kauppi, Rännar tog dock revansch på sig själv kort därefter och även kapten Lindholm stod för flera bra insatser i övrigt som vägde upp betyget.

Spelarbetyg: Västerås Rönnby-Thorengruppen

Innebandymagazinets betygsskala 1-10
1 = Allt gick fel
2 = Glöm det
3 = Underkänd
4 = Lite för ojämn
5 = Godkänd
6 = Över medel
7 = Bra
8 = Mycket bra
9 = Outstanding
10 = Världsklass

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: