Partille D1 förlorade mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Seger för Västerås IBS i tidiga seriefinalen mot Partille D1

ANNONS

Västerås IBS tog en tung seger på bortaplan mot Partille D1 i toppmötet mellan ettan och tvåan i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. Matchen slutade 2-3 (0-0, 0-1, 2-2).

– Det var en jämn och tät match där båda lagen hade bra kontroll på försvarsspelet, det var inte jätte många heta chanser. Västerås utnyttjar ett av våra försvarsmisstag och gör 0-1 i andra perioden. I tredje går ett slumpskott in från halva plan och de leder med 0-2, vi äger dock mest boll men får inte in bollen. Västerås utnyttjar ett försvarsmisstag till och gör 0-3. Vi fortsätter äga boll och befinner oss i stort sett bara på deras planhalva och lyckas göra två mål, vi tar ut målvakten men lyckas inte göra mål trots flera chanser, tyckte Partille D1:s tränare Robert Bodén, efter matchen.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman om matchen:

– Två tabellettor möter varandra idag. Det var lika jämnt som resultatet visar. Partille var bättre än oss i första perioden, vi var var det bättre laget i andra perioden och tredje perioden var det ett ställningskrig. Vi gör vår bästa lagprestation idag och det är vi grymt nöjda och stolta över och det tar vi med oss det till matchen i morgon mot Jönköping.

Det här innebär att Västerås IBS nu har tolv segrar i följd.

Första perioden blev mållös. Det var först 4.30 in i andra perioden som Västerås IBS tog ledningen genom Sara Juhlin framspelad av Gry Norstedt.

Västerås IBS gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Tilda Sköld och Sara Juhlin, vilket avgjorde matchen.

Linnie Ahlberg och Sanna Olsson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte Partille D1.

Partille D1 har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Partille D1:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås IBS:s fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Partille D1 ligger på tredje plats i tabellen, och att Västerås IBS leder serien.

Söndag 22 januari möter Partille D1 Telge SIBK hemma 16.30 och Västerås IBS möter Jönköping borta 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: