Inför lördagens matcher
Foto: Bejto Demiri
SSL-tipset (DAM)

Så slutar omgång 18 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert tippar utgången i artonde omgången i SSL Dam.

Sirius-Lund

Ska Sirius ha någon chans att klara sig kvar i SSL överhuvudtaget krävs det att de tar poäng i varje match mot lagen 7-13 i tabellen och dit kvalar Lund in. Men det känns faktiskt som Sirius redan åkte ut i förra omgången när de förlorade mot Nacka med en sekund kvar. Med tanke på reaktionerna efter matchen är det nog en åsikt som spelarna också delar. Men hur konstigt det än låter så att åka på en rejäl käftsmäll och bli helt knockad och inte resa sig innan domaren räknat till 10 kan även ge en rejäl energiboost efter ett tag. Jag tror att Sirius hämtat sig från chockförlusten och kör över Lund annars är till och med den sista livlinan förbrukad. 

Resultat: 4-2

Västerås Rönnby-Thorengruppen

Rönnby är ett av få lag som vunnit över Thorengruppen men man är alldeles för skadedrabbade och för tömda på energi efter semifinalförlusten i Svenska Cupen för att ha någon chans här. Hade Rönnby haft alla sina spelare tillgängliga så hade man kunnat störa svenska mästarna lite men inte nu. Thorengruppen kommer att ta sin artonde raka trepoängare utan att svetta ner sig allt för mycket. 

Resultat: 4-9

Åkersberga-Kalmarsund

Ett riktigt häftigt nykomlingsmöte där Åkersberga slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i serien och Kalmarsund slåss med samma tillhyggen för att ta sig till slutspel. Tyvärr för båda lagen så är formen lite sviktande och inte alls på topp. Den spontana känslan är att Åkersberga måste vara mer formtoppade än vad Kalmarsund är för att ta tre poäng. Det tror jag dock inte att dem är utan Tschöp/Sjödin kommer att fixa biffen till Kalmarsund. Det ska dock sägas att Åkersberga mycket väl kan kriga till sig en poäng men jag tror Kalmarsund gör två kassar i öppen bur.

Resultat: 3-6

Nacka-Karlstad

Nacka befinner sig i nästan lika tufft läge som Sirius men bara nästan. Nackas chanser är betydligt större än vad Sirius är att klara sig kvar men samma devis gäller. Man måste i så fall ta poäng i varje match mot lag 7-13. Turligt nog så kan Nacka följa upp sin första vinst efter 11 raka förluster med ett möte mot en av sina favoritmotståndare i SSL. Stockholmarna har vunnit tre av sju möten mot Värmlänningarna och skulle verkligen må bra av att utjämna statistiken. Jag tror att de kommer klara av att ta poäng men jag tror inte att man har kraften att ta alla tre efter att Frida Swahn gjort comeback i Karlstad igen efter sin skada. 

Resultat: 4-5 sd 

Falun-Malmö

Ska man gå efter statistiken så är detta en dödsäker hemmaseger. Detta är tredje säsongen som dessa lag möts sedan Falun gick upp till SSL igen och varje säsong har slutat med varsin vinst. Malmö vann ju säsongens första möte så allt talar ju för att Falun kommer att kvittera statistiken här då. Förutom statistiken så är Falun ett bättre lag än Malmö men det ska sägas att Falun har backproblem och att ligga fyra i en tabell med minusstatistik säger väl allt. Så får Malmö igång sina poängspelare kan Falun få det svårt att hålla jämna steg med skåningarna. Men jag tror att lagens förstafemmor tar ut varandra och då har Falun både bredare och spetsigare formationer bakom. 

Resultat: 8-6

Endre-Pixbo 

Pixbo tappade väldigt mycket rutin i laget inför säsongen och det har tagit tid för dem att komma över det. Men nu på slutet har man spelat ihop laget rejält och det klassiska röda maskineriet är lika väloljat nästan som vanligt igen. Rönnby hade inte en chans i Svenska Cupen när Pixbo ökade tempot i andra perioden och är Pixbo bara motiverade nog så kommer heller inte Endre ha en chans när göteborgarna börjar rulla boll. 

Resultat: 3-8 

Täby-Warberg 

En fantastisk match med underbara förutsättningar. Lagen har lika många poäng och det skiljer bara ett mål i målskillnad och dessutom går slutspelsstrecket mellan dessa lag. Täby ligger precis med näsan över strecket och följaktligen ligger Warberg med näsan precis under det samma. Båda lagen har varit oberäkneliga i sina prestationer under säsongen vilket Warberg har en fullt godkänd anledning till med tanke på sin stora generationsväxling. Men Täby borde varit jämnare än vad de varit. I min bok är Täby fortfarande favoriter här för de har ett bättre lag på pappret men Warberg har börjat få träff och hitta sina roller nu så det kan verkligen studsa åt vilket håll som helst. 

Resultat: 6-5 sd

Den här artikeln handlar om: