Warberg vann mot Lund Elit

Målfest när Warberg krossade Lund Elit i Sparbanken Wictory Center

Warberg hade inga problem med Lund Elit i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 13-4 (4-1, 5-1, 4-2).

– Vi gör en bra match idag. Vi är starka i alla delar av spelet. Kul att göra många mål igen, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen.

Segern var Warbergs åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Warberg tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.50 genom Filip Erheden innan Lund Elit kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Warberg och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Warberg hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 5-1 innan Lund Elit reducerade.

Därefter handlade dock allt om Warberg och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 9-2. Warberg hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.20 genom Oliver Sandberg, och gick upp till 11-2 innan Lund Elit kom tillbaka och reducerade till 11-4.

Innan matchen var över hade Warberg gjort hela 13-4.

Lund Elits Hugo Norlund hade tre assists. Warbergs Jesper Larsson hade tre assists, Joel Birgersson gjorde två mål och totalt tre poäng, Max Källerteg gjorde tre mål och Nico Mutter stod för tre poäng, varav två mål.

Warberg har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lund Elit har en vinst och fyra förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Warberg på andra plats och Lund Elit på elfte plats.

Lördag 28 januari möter Warberg Höllviken hemma 15.00 och Lund Elit möter Lillån hemma 13.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit