Nacka Wallenstam förlorade mot Karlstad IBF

Karlstad vann efter avgörande i förlängningen mot Nacka Wallenstam

Karlstads väg till seger mot Nacka Wallenstam borta i Superligan SSL dam blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Alexandra Terner blev matchhjälte för Karlstad med sitt mål i förlängningen.

Nacka Wallenstam startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Vilde Rundfloen och Elin Barbus. Karlstad reducerade dock till 2-1 genom Linnéa Wallgren tidigt i andra perioden.

Nacka Wallenstam gjorde 3-1 genom Cornelia Jansson efter 3.11. 3.56 in i tredje perioden nätade Karlstads Sara Dahlström framspelad av Linnéa Wallgren och reducerade.

Efter 11.35 nätade Tess Nilsson framspelad av Alexandra Terner och kvitterade för Karlstad.

I förlängningen tog det 1.21 innan Karlstad också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Alexandra Terner, framspelad av Carolina Karlsson.

Nacka Wallenstam har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Karlstad har två vinster och tre förluster. Det här var Nacka Wallenstams tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlstads andra uddamålsseger.

Karlstad ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Nacka Wallenstam är på 13:e plats.

Nacka Wallenstam tar sig an Lund Elit i nästa match borta lördag 28 januari 16.15. Karlstad möter samma dag 13.00 Täby hemma.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam