FBC Kalmarsund vann mot Pixbo Wallenstam IBK

Kalmarsund fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Kalmarsund i Superligan SSL herr. På lördagen mötte laget Pixbo i SBB Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Pixbo blev 6-5 (1-2, 3-1, 2-2).

– En match där Pixbo börjar bäst och även avslutar bäst. Men som väl är gör vi många bra saker där i mellan och ger oss bra förutsättningar med ledning 6-3 inför sista tio minuterna. En viktig seger för oss där vi visar fin arbetsmoral mot ett bra motstånd i en tid där vi har en del utmaningar med skador och avstängningar, tyckte Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson, efter matchen.

Pixbo startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Linus Nestorsson och Martin Östholm innan Kalmarsund svarade och gjorde 2-1 genom Gustav Wadell. Kalmarsund förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Tredje perioden slutade 2-2 och Kalmarsund vann matchen med 6-5.

Martin Östholm gjorde ett mål för Pixbo och spelade fram till två mål.

Kalmarsund har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har tre vinster och två förluster. Det här var Kalmarsunds femte uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet innebär att Kalmarsund ligger kvar på fjärde plats och Pixbo på femte plats i tabellen.

Lördag 28 januari möter Kalmarsund Falun borta 18.00 och Pixbo möter AIK hemma 14.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun