Hovslätt förlorade mot Karlstad IBF

Formstarkt Karlstad tog ännu en seger

Karlstad är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Hovslätt borta i Jönköpings Idrottshus på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-6 (1-3, 1-2, 3-1) innebär att Karlstad nu har fyra segrar i följd i Allsvenskan södra herr.

Hovslätts tränare Max Gustafsson tyckte till om matchen:

– Idag känner jag verkligen att vi var värda mer. Det är otroligt surt men jag är stolt över grabbarna. Vi har strul att sätta bollar idag men är bättre än Karlstad över 60 minuter. De har något mer kyla och rutin och det visar sig på slutresultatet. För övrigt en rolig innebandymatch som driver vår sport framåt, vilken är en klen tröst just nu.

Ludvik Hansen blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 18.28 in i tredje perioden.

Karlstad var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Karlstad var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Hovslätt reducerade och kvitterade till 5-5 i tredje perioden. Det sista målet kom med 03.51 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Hovslätt.

Karlstad kunde dock avgöra till 5-6 med 01.32 kvar av matchen genom Ludvik Hansen.

Noterbart är att Anton Vestlund gjorde två mål för Karlstad och ett assist. Dessutom att Hovslätts Melwin Knuthas gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Hovslätt har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Hovslätts andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlstads tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Hovslätt är kvar på fjärde plats, och att Karlstad fortfarande leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 28 januari. Då möter Hovslätt Partille i Jönköpings Idrottshus 14.00. Karlstad tar sig an Fagerhult Habo borta 16.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF