Jönköping vann mot Telge SIBK

Formstarka Jönköping tog ännu en seger

Jönköping fortsätter starkt i Allsvenskan västra/södra dam. När laget mötte Telge SIBK hemma i Jönköpings Idrottshus på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-3 (1-0, 4-1, 0-2). I och med detta har Jönköping åtta segrar i rad.

Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius tyckte så här om matchen:

– Ja inte så mycket att säga, en usel andra period där vi tappar matchen. Första perioden är helt jämn och i sista blir JIK lite ängsliga och vi tar över helt. Men vår andra period är för dålig, då är JIK välförtjänta av segern!

Jönköping tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 2-0 innan Telge SIBK reducerade.

Därefter handlade dock allt om Jönköping och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-1. 52 sekunder in i tredje perioden nätade Telge SIBK:s Vilma Andersson på pass av Anna Flensburg och reducerade.

Efter 6.47 i tredje perioden reducerade Telge SIBK:s Josefin Ekerhov på nytt framspelad av Ester Persson. 5-3-målet blev matchens sista.

Jönköping har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Telge SIBK har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Jönköpings nya tabellposition är andra plats, medan Telge SIBK är på fjärde plats.

Söndag 22 januari möter Jönköping Västerås IBS hemma 14.00 och Telge SIBK möter Partille D1 borta 16.30.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1