Fagerhult Habo vann mot Malmö FBC

Fagerhult Habo har fyra raka segrar – vann mot Malmö FBC med 9-6

Fagerhult Habo är i bra form just nu. På lördagen kom seger nummer fyra i rad, efter 9-6 (4-1, 3-2, 2-3) hemma mot Malmö FBC. Det innebär också att Malmö FBC har 15 raka förluster i Allsvenskan södra herr.

– Tyvärr för stela handleder och en "blödning" i den första perioden som tillslut blir avgörande. Tycker att vi lyckas jämna ut spelet i den andra perioden och ger det ett rejält försök i tredje perioden. Stark insats av många men Fagerhult var bäst för dagen, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson efter matchen.

Fagerhult Habo var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Även i andra perioden var det Fagerhult Habo som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 7-3.

Fagerhult Habo startade tredje perioden vassast. Laget gick från 7-3 till 8-3. Men Malmö FBC svarade och gjorde 8-4.

Därefter var det dock Fagerhult Habo som avgjorde. Laget gjorde 9-4 med tre minuter kvar att spela genom Oscar Liljegrahn på pass av Filip Åkerblom. Malmö FBC hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 9-6.

Noterbart är att Filip Åkerblom gjorde ett mål för Fagerhult Habo och spelade dessutom fram till fyra mål och Tim Andersson Carlsson stod för två mål och ett assist. Dessutom att Malmö FBC:s Simon Lindblad gjorde tre mål för.

Fagerhult Habo har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har fem förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Fagerhult Habo på tredje plats och Malmö FBC sist, på tolfte plats.

I nästa match, lördag 28 januari, har Fagerhult Habo Karlstad hemma i Habo Sporthall 16.00, medan Malmö FBC spelar hemma mot Lindås Rasta 12.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona