Åkersberga IBF vann mot Kalmarsund

Åkersberga IBF vann trots uppryckning av Kalmarsund

Matchen mellan Åkersberga IBF och Kalmarsund i Superligan SSL dam slutade 6-5 (3-0, 2-2, 1-3). Hemmalaget Åkersberga IBF gjorde en riktigt stark första period och ledde med 3-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Kalmarsund lyfte sig.

– Sällan vinns matcher om man gör en bra period utav tre. Om man googlar "Lag som sitter kvar på bussen" så får man nog upp en lagbild på oss idag. Vi är inte alls med idag och kommer inte alls upp i prestation och den arbetsinsats som behövs i denna ligan, tyckte Kalmarsunds assisterande tränare Ludvig Eriksson, efter matchen.

Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind om matchen:

– Vi börjar bra och leder rättvist efter första och även efter andra perioden. I den tredje blir vi lite avvaktande och rädda och Kalmarsund tar över helt men vi lyckas rättvist vinna matchen.

Åkersberga IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Hanna Nordstrand och ett mål av Therese Gustafsson. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Kalmarsund hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 men Åkersberga IBF kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Åkersberga IBF:s Hanna Nordstrand stod för tre mål och ett assist och Therese Gustafsson gjorde tre mål.

Åkersberga IBF har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Kalmarsund har två vinster och tre förluster. Det här var Åkersberga IBF:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmarsunds andra uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Åkersberga IBF ligger på elfte plats medan Kalmarsund har åttondeplatsen.

Lördag 28 januari möter Åkersberga IBF Malmö FBC borta 15.00 och Kalmarsund möter IBF Falun hemma 15.30.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund