Artikelfoto: Solidsport och Sanny Åström
Herrettan

Skrällen: Krossade allsvenska topplaget och nollade stjärnorna

ANNONS

Värmdö slog Bele Barkarby med 10-2 i DM – lyckades med något som inget allsvenskt lag gjort.

Bele Barkarby går som tåget i Allsvenskan Norra, där man nu har sju raka vinster samtidigt som man toppar serien. I tisdags tog dock vinstsviten slut, om man räknar in samtliga tävlingsmatcher.

Man ställdes då mot Herr1an-laget Värmdö i turneringen Bäst i Stan (Stockholms-DM), detta i kvartsfinalen. Bele ställde upp med ordinarie trupp och gick givetvis in som stora favoriter, men Värmdö ställde till med en praktskräll då man vann matchen med hela 10-2. Du kan se ett axplock av målen i spelaren ovan.

Värmdö, som ligger fyra i Herr1an Östra Svealand, lyckades inte bara besegra Bele Barkarby, man lyckades även nolla motståndarnas fruktade förstakedja besående av Sam Madani, Helmer Hernegran och Oskar Kristensen. 

Trion har gjort 167 poäng ihop under årets allsvenska men gick mål- och poänglösa alla tre i matchen mot Värmdö – det var första gången den här säsongen som det skedde.

Efter matchen lade Värmdö ut ett inlägg på Instagram (se nedan) som kan tolkas som en passning till Bele Barkarby. Så som inlägget var formulerat, både sett till bildval och text, så påminde det om de inlägg Bele själva brukar lägga ut på sitt inofficiella konto. Du kan läsa mer om det kontot i dagens långläsning med Bele Barkarbys tränare Niklas Jonevret

I semifinalen möter Värmdö vinnaren mellan Vallentuna och Hässelby.

Den här artikeln handlar om: