Svenska Cupen

Pixbo till final i Svenska Cupen – spelplatsen klar för avgörandet

Besegrade Västerås Rönnby med 7-3 efter avgörande i sudden death.

Pixbo var piskade att vinna dagens semifinal mot Västerås Rönnby, detta efter att ha förlorat rond ett på bortaplan med 10-6.

Inledningsvis såg det ut att bli Rönnbys kväll då man var det bättre laget i första perioden som slutade 2-2. Pixbo kom sedan ut som ett helt annat lag i andra och tog över totalt, och gick i tredje med en 4-2-ledning. Man vann även slutperioden vilket gjorde att ställningen var 6-3 efter 60 minuter, något som innebar förlängning.

Där dröjde det 1 minut och 34 sekunder innan Ellen Lundin – utsedd till matchens lirare – läckert kunde spela fram Eliska Krupnova till det avgörande målet som tog Pixbo till final.

Du kan se det matchavgörande målet i spelaren ovan.

– Första perioden är sådär. Andra perioden är vi mycket bättre än dem. Tredje är också våran, så det är skönt att få gå vinnande ur denna matchen, sa Ellen Lundin till Innebandymagazinet efter matchen och förklarar sedan varför man vann:

– Vi har mer fart under fötterna och hotar med många bra målchanser.

Lundin, född 2005, spelar till vardags i allsvenska Lockerud Mariestad men har funnits med i Pixbo den senaste tiden på ett dubbellicensavtal – du kan läsa en intervju med supertalangen imorgon på Innebandymagazinet.

Pixbo spelar hemma i finalen

Det var inte bara en finalplats som stod på spel – vinnarna skulle även få stå som värd när finalen spelas den 22 februari, enligt Pixbo. Detta gör att Mölnlycke-laget står som hemmalag mot antingen Falun eller Thorengruppen.

Thorengruppen vann den första matchen på bortaplan med 8-1 och returen spelas imorgon.