#ibsilly
TV: Sakarias Ulrikssons fyra mål i senaste matchen.
SSL Herr

EXTRA: Supertalangen Sakarias Ulriksson klar för SSL

ANNONS

34 mål i Allsvenskan den här säsongen, nu är det klart var han spelar nästa säsong.

Gabriel Kohonen och Oscar Magnusson har redan presenterats, och nu har Storvreta IBK gjort klart med en tredje talang från RIG Umeå. Den målfarliga forwarden Sakarias Ulriksson kommer att spela i rött nästa SSL-säsong.

– Jag tycker klubben är proffsig och har fått ett bra intryck från tiden jag tränat med dem. Det känns som att jag kan utvecklas så mycket som möjligt hos Storvreta och jag vill vara en del av den generationsväxling som görs, säger Sakarias Ulriksson i ett pressmeddelande och fortsätter:

− Slutgiltiga målet kommer bli att ta SM-guld. Men för egen del så är det väl att få spela så mycket som möjligt och bidra med det jag är bra på. Mina offensiva kvalitéer är väl mina främsta styrkor. Att ta bollen mot mål och göra en del poäng. 

Den 04-födde supertalangen har gjort totalt 45 poäng, varav 34 mål, på 13 matcher i Allsvenskan den här säsongen. I senaste matchen mot Salem svarade han för fyra fullträffar, se målen i videoklippet ovan.

Kontraktet kommer att skrivas på strax innan fredagens SSL-derby i IFU Arena mot Hagunda.

− Vi är otroligt glada att ”Sacke” väljer Storvreta. Vi vill ha spelare som verkligen vill spela för Storvreta IBK och det vill han. Som spelare är ”Sacke” ren speed och tävling. Vi kan hjälpa honom att utvecklas och han kan hjälpa oss att tävla redan från nästa säsong, säger tränaren Mika Kohonen.  

Foto: Adam Troy

Redaktörens kommentar: ”Den väntade tredje pusselbiten är lagd. Jag skrev en krönika i oktober om duon som kan göra Storvreta till STORvreta igen, och syftade på Gabriel Kohonen och Sakarias Ulriksson. Att man dessutom knutit till sig backlöftet Oscar Magnusson är en fin bonus. Ulriksson har goda förutsättningar att bli Storvretas nya Henrik Stenberg och är kusligt lik honom i stilen. Uppsynen, löpsteget, vinnarskallen, målsinnet och självförtroendet påminner mycket om den tidigare landslagsstjärnan. Med skillnaden att Ulriksson även kan skjuta dragskott! Han har en häftig rakhet i sitt spel, helt orädd. En ljus framtid är säkrad för Storvreta.” //Henrik Jansson

Foto: Adam Troy
Foto: Adam Troy

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa: TV: Gabriel Kohonens "Foppa-mål" i Allsvenskan Den här artikeln handlar om: