Svenska Cupen

Highlights: Storvreta-Falun (Svenska Cupen)

ANNONS

Se alla målen från den första semifinalen i Svenska Cupen mellan Storvreta och Falun som slutade 10-6.

Storvreta gick på knock out direkt och tog ledningen med 1-0 redan efter 56 sekunder och innan första perioden var över var ställningen hela 5-1 till hemmalaget. 

– Det var lite annat än för två dagar sedan kort och gott. Vi hade sagt tillvarandra inför matchen att vi skulle komma ut starkt och visa att det är vår hemmaplan med taggarna utåt och mycket skott på målisen, och det tycker jag att vi gör i första perioden. Vi testa honom mycket och han släppte några enkla och då blev de sugna på att gå framåt och då öppnade de upp sig ännu mer bakåt, summerade Storvretas Otto Weidman första perioden i SportExpressens sändning. 

I den andra perioden så tätade Falun till bakåt och dalalaget vann mittakten med 2-1. 

– Det är så där. Vi är inte riktigt där men det var lite bättre i andra men vi kan bättre. Det är mycket slarv och vi gör inte det vi ska riktigt. Vi kämpar inte tillräckligt men vi höjer oss i andra och det måste vi fortsätta med och kriga där ute annars blir det tungt. Vi behöver inte göra något speciellt utan måste bara höja alla basic grejer.  Det är bara tre bollar upp och det kan gå jäkligt snabbt i innebandy, summerade Faluns Malte Lundmark den andra perioden. 

Storvreta gick upp i en 8-4 ledning efter cirka sex minuters spela av den tredje perioden och med tio minuter kvar började Falun ta ut målvakten och man lyckades komma ikapp till 8-6 och skapa lite spänning innan Måns Parsjö räddade ett avslut och kastade ut bollen till Andreas Stefansson som punkterade matchen. Sedan fastställde Emil Helmrich slutresultatet 10-6.

– Vi kommer ut starkt och är sjukt effektiva och 5-1 efter första var väl inte riktigt rättvist kanske. De hade mycket boll och sådär men kom inte till några chanser. Vi var dödligt effektiva i första perioden och det var där vi vann matchen. Sedan kom de ikapp lite men gör ett par psykologiska mål också, det var en skön vinst, summerade Storvretas Filip Eriksson matchen. 

– Vi saknar glöden i ögonen i fösta perioden och det är det som avgör matchen. Vi är helt överlägsna i andra och tredje perioden men i första gör de som de vill och det avgjorde matchen. Vi orkade inte komma ikapp även om vi gjorde ett bra försök, summerade Emil Lundmark matchen. 

   

Returmötet spelas nästa tisdag i Falun och skulle Falun vinna den matchen så avgörs det vem som går vidare till final i sudden. Alla andra resultat så går Storvreta vidare. 

Se alla målen i klippet ovan. 

Storvreta IBK10 - 6IBF Falun
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror5 - 1, 1 - 2, 4 - 3
Skott17 - 27 (7 - 5, 6 - 11, 4 - 11)
HändelseTidStällningSpelareLag 
Period 1
Mål00:561-0Albin SjögrenStorvreta IBK 
Mål06:092-0Otto Weidman
(Filip Eriksson)
Storvreta IBK 
Mål12:243-0Albin Sjögren
(Simon Götz)
Storvreta IBK 
Mål12:374-0Otto Weidman
(Filip Eriksson)
Storvreta IBK 
Mål18:094-1Malte Lundmark
(Rasmus Enström)
IBF Falun 
Mål18:595-1Filip Eriksson
(Filip Stenmark)
Storvreta IBK 
Utvisning19:56 August Bergkvist
(Hands, 2 min)
IBF Falun 
Period 2
Mål01:256-1Tobias Gustafsson
(Filip Eriksson)
Storvreta IBK 
Mål04:576-2Alexander Galante Carlström
(Emil Lundmark)
IBF Falun 
Mål14:516-3Emil Ruud
(Malte Lundmark)
IBF Falun 
Period 3
Mål01:137-3Otto Weidman
(Niklas Winroth Nelin)
Storvreta IBK 
Mål03:277-4Emil Johansson
(Emil Lundmark)
IBF Falun 
Mål06:038-4Tobias GustafssonStorvreta IBK 
Mål10:588-5Emil Lundmark
(Malte Lundmark)
IBF Falun 
Mål14:518-6Alexander Galante Carlström
(Emil Ruud)
IBF Falun 
Mål15:359-6Andreas Stefansson
(Måns Parsjö)
Storvreta IBK 
Mål16:4410-6Emil Helmrich
(Filip Eriksson)
Storvreta IBK 

 

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: