Foto: Roland Osbeck
Highlights

Highlights från helgens allsvenska matcher plus tränarkommentarer

ANNONS

Se alla höjdpunkter från helgens matcher i Herrallsvenskan.

Salem-RIG Umeå 4-7

RIG Umeås tränare John Edström:

– En stark seger som grundläggs i ett bra försvars- och målvaktsspel. Vi styr matchen och har bra kontroll i de två första perioderna. I tredje blir det lite stressigt och vi blir passiva, men vi reder ut det till slut och vinner rättvist.

 

Strängnäs-Älvsjö 7-6

– En match som fullständigt kontrolleras av SIBK från minut ett, ledning med 2-0 efter första perioden och det känns nästan i underkant. Redan efter 21 sekunder i andra perioden kan SIBK öka till 3-0 efter fint samarbete mellan Tim Lindgren och Adam Nilsson. Efter det så kommer Älvsjö lite hårdare och försöker störa hemmalaget högre upp i banan. Taktiken lyckas och man kan reducera till 3 - 1 trots detta så är det hemmalaget som styr händelserna på banan även hela andra perioden och vi kan gå till periodvila med 6-2. Starten på tredje perioden är bortalagets och man tillåts reducera två gånger fram till 6-4, mest på grund av slarv från hemmalaget. De två reduceringsmål ger energi till Älvsjö och man trycker på ganska hårt mot hemmamålet och efter ungefär halva perioden får man även med sig ett power play, men istället för en ytterligare reducering så kan hemmalaget kontra in 7-4 genom en stark prestation av Pelle Hansson. Vid det här laget går man hårt på ett fåtal spelare i SIBK på grund av några tunga skador och bortalaget trycker på för ytterligare reduceringar. Bara 40 sekunder efter SIBK. S 7-4 mål så tillåts Älvsjö göra 7-5 och det blir darrigt i hemmalaget. Med en och en halv minut kvar att spela så reducerar Älvsjö ytterligare en gång till 7-6. Närmare än så kommer inte bortalaget och man kan sammanfatta matchen med att det blir lite darrigt på slutet men SIBK lyckas hålla undan och tar helt rättvist hem alla tre poängen, kommenterade Strängnäs lagledare Johan Blomdahl.

Älvsjös tränare Danne Bron Sundbom om matchen:

– Vi har svårt med Strängnäs snabba bolltempo första halvan av matchen men jobbar oss in i den till slut. Det starka hemmalaget ger en rejäl prövning för vårt höga försvarsspel. Vi får träff på målvaktbytet när Jonathan Holst Linden kliver in. I två perioder är Strängnäs en nivå bättre än oss men vi visar väldigt fin moral i tredje perioden. Till sist är det specialtems som blir skillnaden mellan lagen idag. Joachim Lindé på backen gör en jättefin match för oss.

Djurgården-Sirius 5-4 sd

Bele Barkarby-Hudik/Björkberg 9-5

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm kommenterade matchen:

– Vi lyckas tyvärr inte stoppa Beles förstakedja tillräckligt bra, det avgör en jämn och tight match. Vi får ta med oss energin samt viljan och jobba vidare.

Nykvarn-Visby 6-1

Visbys tränare Joakim Bandholtz:

– Med en tuff start på matchen med 0-3 efter första så kommer vi aldrig tillbaka. Samtidigt tycker jag Nykvarn gör en riktigt bra insats - så man får lyfta på hatten till en väl genomförd match.

Skoghall-Fagerhult Habo 3-4

Malmö-Warberg 5-6

– All heder och beröm till killarna som fightas i 60 minuter. Pricken över i:et hade såklart varit poäng men prestationen var säsongen bästa och ett avstamp inför resten av matcherna hoppas jag, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.

Warbergs tränare Johan Astbrant tyckte till om matchen:

– Slag, upprepade förseelse och att dra ner på tempot var något som Malmö satte i system och något som domarna accepterade, därför var det jäkligt skönt att ta hemma alla tre poäng.

Lund-Hovslätt 7-8

Hovslätts tränare Max Gustafsson:

– Skönt att hämta hem tre otroligt viktiga poäng till Jönköping. En trög match där Lund gör det bra. De får ett riktigt flow i andra perioden innan vi stoppar blödningen. Efter det tycker jag att vi tar över och där borde vi kunnat få in ett par bollar till. Roligt med en tight match och sjukt viktiga tre poäng!

Karlstad-Lillån 8-3

Höllviken-Lerum 8-3

– En kontrollerad match där vi har mycket boll. Idag jobbar vi hårdare och får fin utdelning framåt. Stort plus till våra norrländska importer idag. Adam, Joel och Danne var på bra spelhumör, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim.

FBC Lerums tränare Anton Olofsson tyckte till om matchen:

– Tung förlust, men Höllviken vinner rättvist. Tycker ändå det finns den positiva saker att ta med framöver. Ny vecka med nya möjligheter runt hörnet.

Partille-Lindås 4-11

Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson om matchen:

– Skön och välförtjänt seger. Vi var det bättre laget från start och förtjänade att vinna idag.

 

Den här artikeln handlar om: