Foto: Per Wiklund
SSL-tipset (DAM)

Så slutar omgång 17 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert tippar utgången i sjuttonde omgången i SSL Dam.

Falun-Endre

Detta kan bli ett väldigt roligt möte av flera anledningar. Framförallt ligger nog mycket ont blod kvar mellan spelarna från förra säsongens helt sjuka kvartsfinalfajt som gör att taggarna kommer peka spikrakt utåt från start. Sedan är Endres starkaste lagdel anfallssidan medans Faluns akilleshäl är backsidan vilket gör att Falun måste taktiskt övervinna gotlänningarna om det ska bli några poäng. Jag tycker att Falun har det bättre laget i grunden men Endre har bättre formkurva och ett ettrigt anfallsspel som kommer nöta ner Faluns svaga punkt. 

Resultat: 4-6

Thorengruppen-Karlstad 

Thorengruppen är helt överlägsna i år och det finns inget lag som är i närheten av att vara lika bra som umeålaget. Normalt sett brukar man alltid börja förlora ett par matcher vid denna tidpunkt när man är så överlägsna, helt enkelt för man vet om att man är så mycket bättre än motståndarna och att det kommer att ordna sig oavsett om jag gör mitt bästa eller inte. Men årets upplaga av Thorengruppen kommer inte hamna in denna mentala fälla för de motiverar sig av att försöka bli det första laget som springer genom SSL utan att tappa poäng. 16 raka trepoängare är sviten uppe i denna säsong nu och 24 matcher totalt om man räknar med förra säsongen. Karlstad har inget som kan stoppa Thorengruppens 17:e raka. 

Resultat: 10-3

Nacka-Sirius

En av få matcher som Nacka fortfarande är favoriter i trots 10 raka förluster. Stockholmarnas sportchef lyckades plocka fram ett av sina ess i rockärmen när han tog med 17-åriga Nathalie Gustafsson från Älvsjö på dubbellicens. Hon stod för en drömdebut och två mål men det räckte inte till poäng trots att Nacka ledde med 4-1 över Kalmarsund. Älvsjö har två matcher denna helg så chanserna att succévärvningen finns med här är inte stor. En fruktansvärt viktig match för båda lagen och så som tabellen ser ut nu skulle jag våga påstå att de laget som förlorar denna match med säkerhet spelar i Allsvenskan nästa säsong. 

Resultat: 4-2

Warberg-Malmö 

Här hittar vi omgångens största skrällvarning för det är ingen tvekan om att Malmö är stora favoriter men Warberg har fått ihop sin generationsväxling och hallänningarna har börjat växla upp rejält. Det är på gränsen att jag måste kasta en tärning för att se vem som vinner så jämnt kommer det att bli. Vi snackar om sudden eller uddamålsvinst här, kanske att det blir en vinst med två bollar men då är den sista i öppen kasse. Det gäller bara att hitta känslan för vilket lag det är som kommer att dra det längsta strået och där säger jag Emma Thorsson och sudden. 

Resultat: 6-5 sd

Västerås Rönnby-Åkersberga 

Jag trodde inte att Kajsa Johanssons frånvaro skulle påverka Rönnby så mycket mot jumbon Sirius men det gjorde det då Rönnby kom undan med andan i halsgropen senast. Så då är frågan hur pass mycket västeråsarna kommer sakna sin sniper i förstakedjan mot Åkersberga? Det är inget snack om att Rönnby ska städa av Åkersberga oavsett att man saknar en spelare eller inte. Just nu skiljer det 21 poäng mellan lagen i tabellen så allt annat än en utklassningsseger till Rönnby skulle vara anmärkningsvärt. Men jag är ganska så säker på att detta kommer bli jämnare än de flesta tror. Rönnby kommer definitivt inte vinna med mer än tre bollar.

Resultat: 6-4

Lund-Täby 

Warberg och Malmö får ursäkta för här kommer vi få se omgångens största skräll. Då tänker du såklart att jag tror att Lund kommer att vinna över Täby…men icke det är Täby som kommer att slå Lund. Det är något som stockholmarna bara gjort en gång tidigare i seriesammanhang och det är faktiskt så att Lund leder inbördesmöten med 4-1 så detta är lite av Lunds favoritmotståndare. Men klarar inte Täby av att slå Lund är man inte värd en slutspelsplats och det kan faktiskt bli så att det är Lund som tar Täbys slutspelsplats om stockholmarna inte vinner här.

Resultat: 3-7

Pixbo-Kalmarsund

Här finns det inget att orda om utan Pixbo kommer stå som vinnare till slut oavsett vad för matchbild som kan tänkas uppstå. Istället finns det lite andra saker att hålla koll på under matchens gång. Duellen mellan landslagsbackduon Ida Sundberg och Moa Tschöp kommer att bli episk. I Sverige bildar de världens bästa backpar men här kommer de ställas öga mot öga och med tanke på Tschöps offensiva roll så kommer de båda stötas på en hel del i Pixbos försvarshörn. Klara Loneberg är den enda spelaren i SSL som gjort poäng i varje match så här långt och hon borde behålla sviten intakt efter denna match också. Skulle nog påstå att Loneberg gör fyra poäng och att Pixbo gör tvåsiffrigt. 

Resultat: 10-4

Den här artikeln handlar om: