Örnsköldsvik IBF vann mot Älvsjö AIK IBF

Örnsköldsvik IBF utklassade Älvsjö AIK på hemmaplan

Örnsköldsvik IBF dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Älvsjö AIK i Allsvenskan norra/östra dam med hela 11-2 (4-0, 1-2, 6-0).

– Fortsatt stabilt spel och vi gör vår bästa match för säsongen såväl offensivt som defensivt och vi kan ta vår sjätte raka seger, tyckte Örnsköldsvik IBF:s tränare Tommy Häggström, efter matchen.

Det här innebär att Örnsköldsvik IBF nu har sex segrar i följd.

Örnsköldsvik IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Wilma Selin, Nova Ekedal, Moa Pettersson och Hanna Strandberg. Det skulle komma mer från Örnsköldsvik IBF. I andra perioden var det i stället Älvsjö AIK som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Örnsköldsvik IBF fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Wilma Selin, Tindra Byström, Wilma Selin, Tindra Bylund och Emelie Asplund.

Noterbart är att Örnsköldsvik IBF:s Hanna Strandberg stod för ett mål och fyra assists och Wilma Selin gjorde fyra mål.

Örnsköldsvik IBF har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Älvsjö AIK har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Det här betyder att Örnsköldsvik IBF är kvar på tredje plats, och Älvsjö AIK stannar på femte plats, i tabellen.

Örnsköldsvik IBF tar sig an Hagunda i nästa match borta lördag 21 januari 13.00. Älvsjö AIK möter samma dag 14.45 Gamla Stan hemma.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning