Karlstad IBF vann mot Lillån

Karlstad ny serieledare efter 8-3 mot Lillån

Det blev 8-3 (4-1, 2-1, 2-1) hemma för Karlstad mot Lillån i söndagens match. Därmed är laget serieledare i Allsvenskan södra herr, två poäng före Warberg, efter 14 spelade matcher. Lillån ligger på femte plats i tabellen.

Segern var Karlstads femte på de senaste sex matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Karlstad var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Karlstad hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 5-1 innan Lillån reducerade.

Därefter kontrollerade dock Karlstad spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 6-2. Karlstad vann också tredje perioden 2-1 och ställningen efter tre perioder var 8-3.

Noterbart är att Karlstads Harald Brelin gjorde tre mål.

Karlstad har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lillån har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Lördag 21 januari möter Karlstad Hovslätt borta 14.00 och Lillån möter Höllviken hemma 13.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Revansch och tre poäng för Lillån IBK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF