Gävle GIK förlorade mot FBC Kalmarsund

Kalmarsund utklassade Gävle GIK på bortaplan

Kalmarsund dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Gävle GIK i Superligan SSL herr med hela 11-2 (4-0, 3-2, 4-0).

Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson tyckte så här om matchen:

– En stabil bortaseger. Vi startade bra och vi höll våra dippar korta så att Gävle aldrig kom nära. Givetvis skönt att vi inte behöver slita för mycket inför det tuffa spelschemat som väntar och att vi fick göra många mål, det var ett bra tag sedan.

Kalmarsund spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Filip Stjernberg, Marcus Johansson, Filip Langer och Kevin Haglund. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Kalmarsund som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-7.

Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Filip Stjernberg, Marcus Johansson, Martin Rönnklint och Jesper Lindström.

Kevin Haglund gjorde tre mål för Kalmarsund och spelade fram till ett mål, Marcus Johansson gjorde tre mål och Filip Stjernberg stod för två mål och ett assist.

Gävle GIK har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Kalmarsund har tre vinster och två förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Gävle GIK på 14:e och sista plats och Kalmarsund på fjärde plats.

Söndag 22 januari 17.00 spelar Gävle GIK hemma mot Helsingborg. Kalmarsund möter Pixbo hemma i SBB Arena lördag 21 januari 15.00.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö