Västerås Rönnby vann mot Åkersberga IBF

Formstarka Västerås Rönnby tog ännu en seger

Västerås Rönnby fortsätter starkt i Superligan SSL dam. När laget mötte Åkersberga IBF hemma i Mälarenergi Arena (Västerås) på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 8-3 (3-2, 2-0, 3-1). I och med detta har Västerås Rönnby sju segrar i rad.

– Det här var bitvis vår bästa match efter uppehållet. Jag tycker Åkersberga är en frisk fläkt och vill sätta fart i spelet och står för en bra innebandy. De gav oss en del utmaningar en bit in i matchen som var nyttiga för oss. Min känsla är att vi har bra beteenden hela matchen och det gör till slut att vi blir starka, kommenterade Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

Därmed har Västerås Rönnby vunnit åtta matcher i rad på hemmaplan.

Västerås Rönnby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var Västerås Rönnby starkast och gick från 3-2 till 5-2 genom två mål av Saga Emtell. Västerås Rönnby vann också tredje perioden 3-1 och ställningen efter tre perioder var 8-3.

Jonna Sjöberg gjorde ett mål för Västerås Rönnby och totalt tre poäng, Wilma Johansson hade tre assists och Saga Emtell gjorde tre mål.

Västerås Rönnby har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Åkersberga IBF har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Västerås Rönnby är kvar på tredje plats, och Åkersberga IBF stannar på tolfte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 21 januari. Då möter Västerås Rönnby Thorengruppen i Mälarenergi Arena (Västerås) 13.00. Åkersberga IBF tar sig an Kalmarsund hemma 14.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama