AIK förlorade mot Hagunda IF
Montage
Matchrapport

Efter nio förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hagunda

ANNONS

Matchen mellan AIK och Hagunda i Solnahallen slutade 7-8 (2-4, 3-0, 2-3, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Hagunda. Laget hade före söndagens bortamatch nio förluster i rad i Superligan SSL herr.

AIK:s tränare Magnus Jäderlund:

– En jämn match där vi var passiva i starten, men sedan jobbade vi oss in i matchen bra. Vi har ledningen flera gånger om i den sista perioden, men orkar inte hålla i greppet vi kopplade.

Segermålet för Hagunda stod Felix Abrahamsson för 1.49 in i förlängningen.

I första perioden var det Hagunda som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

I andra perioden var det i stället AIK som hade greppet. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 5-4.

4.44 in i tredje perioden slog Erik Roos till på pass av Kevin Ahlholm och kvitterade.

9.11 in i perioden nätade AIK:s Markus Eriksson ännu en gång framspelad av Kim Guilotte och gav laget ledningen.

Efter 9.37 nätade Adam Nilbrink återigen framspelad av Felix Abrahamsson och kvitterade för Hagunda.

Efter 13.15 slog Rasmus Bolander till på pass av Alex Kjellbris och gav AIK ledningen.

Efter 14.27 gjorde Markus Åkerfeldt mål på pass av Isak Bengtsson och kvitterade för Hagunda.

I förlängningen tog det 1.49 innan Hagunda också avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Felix Abrahamsson, på pass av Markus Åkerfeldt.

Noterbart är att Felix Abrahamsson gjorde två mål för Hagunda och spelade fram till två mål. Dessutom att AIK:s Alex Kjellbris hade tre assists och Markus Eriksson stod för tre poäng, varav två mål.

AIK har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har en vinst och fyra förluster. Det här var AIK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hagundas andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, AIK på tolfte plats och Hagunda på 13:e plats.

I nästa match möter AIK Jönköping hemma på lördag 21 januari 13.00. Hagunda möter Storvreta fredag 20 januari 18.30 borta.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: