FC Helsingborg förlorade mot IBF Falun
Montage
Matchrapport

Straffseger för Falun borta mot Helsingborg

ANNONS

Falun vann en riktigt jämn match mot Helsingborg i Superligan SSL herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 7-6 (1-1, 1-3, 4-2, 0-0, 1-0).

– En stark insats av oss med tanke på omständigheterna och situationen som klubben befinner i. Försvarspelet är starkt och vi klarar att försvara oss på ett bra sätt, samtidigt som vi skapar fler klara chanser än motståndarna. Vi borde vunnit matchen men tyvärr är vi för innefektiva, kommenterade Helsingborgs tränare Emil Lindström.

Faluns tränare Thomas Holmgren om matchen:

– Vi spelar ofokuserat första 40 minuterna, ofta en och en och dessutom sällan med fart. Med det i bagaget är det starkt att ta sig ur det och vända matchen.

I och med detta har Falun hela nio raka segrar.

Emil Johansson gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Alexander Galante Carlström, Linus Holmgren, Emil Nilsen och Emil Ruud, målen för Helsingborg gjordes av Fredi Petersson 2, Max Wahlgren 2, Christoffer Andersson och Nicklas Lidholm.

Helsingborg har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Helsingborgs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Faluns andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Helsingborg ligger kvar på femte plats och Falun toppar tabellen.

Helsingborg möter Gävle GIK i nästa match borta söndag 22 januari 17.00. Falun möter samma dag Dalen borta.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: