Fröjered förlorade mot Partille D1

Seger för Partille D1 borta mot Fröjered

Det blev uddamålsseger för bortalaget Partille D1 i matchen mot Fröjered i Sparbankshallen. Laget vann lördagens match i Allsvenskan västra/södra dam med 5-4 (3-1, 0-0, 2-3).

Partille D1:s tränare Robert Bodén om matchen:

– Det blev en jämn match där vi ändå fullt rättvist går vinnande. Vi var lite ringrostiga efter nästan en månads uppehåll från matcher. Vi borde gått ifrån och stängt matchen i andra perioden men vi var inte tillräckligt effektiva. Roligt var att våra två nya spelare Amanda Svanström gjorde ett mål och Emilia Wentzel gjorde två. Emilia gjorde dessutom sin allra första match i allsvenskan.

Partille D1 stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Fröjered reducerade dock till 1-3 genom Elma Johansson efter 14.20.

Andra perioden blev mållös. Partille D1 startade tredje perioden vassast. Laget gick från 1-3 till 1-4. Men Fröjered svarade och gjorde 3-4.

Därefter var det dock Partille D1 som avgjorde. Laget gjorde 3-5 med nio minuter kvar att spela genom Linnie Ahlberg. Fröjered hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-5.

Fröjered har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Partille D1 har tre vinster och två förluster. Det här var Fröjereds sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Partille D1:s fjärde uddamålsseger.

Fröjereds nya tabellposition är sjunde plats, medan Partille D1 leder serien.

Söndag 15 januari spelar Fröjered hemma mot Jönköping 15.00 och Partille D1 mot Lockerud/Mariestad borta 16.00 i ICA-kvantum hallen.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden