Höllviken vann mot FBC Lerum

Höllviken avgjorde med fyra mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget FBC Lerum hyggligt med i matchen mot Höllviken. Men Höllviken öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 8-3 (1-0, 3-2, 4-1) i matchen i Allsvenskan södra herr.

– En kontrollerad match där vi har mycket boll. Idag jobbar vi hårdare och får fin utdelning framåt. Stort plus till våra norrländska importer idag. Adam, Joel och Danne var på bra spelhumör, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim.

FBC Lerums tränare Anton Olofsson tyckte till om matchen:

– Tung förlust, men Höllviken vinner rättvist. Tycker ändå det finns den positiva saker att ta med framöver. Ny vecka med nya möjligheter runt hörnet.

Höllviken startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.53 slog Joel Dahlberg till framspelad av Robin Crantz. Även i andra perioden var det Höllviken som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Höllviken hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 10.40 genom Joel Dahlberg, och gick upp till 6-2 innan FBC Lerum svarade.

Innan matchen var över hade Höllviken gjort hela 8-3.

Höllvikens Daniel Hernandez stod för två mål och två assists och Joel Dahlberg gjorde fyra mål.

Höllviken har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan FBC Lerum har en vinst, två oavgjorda och två förluster.

Höllvikens nya tabellposition är sjätte plats, medan FBC Lerum är på nionde plats.

Lördag 21 januari möter Höllviken Lillån borta 13.00 och FBC Lerum möter Partille hemma 16.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit