Bergs IK spelade lika mot Skälby

Berg och Skälby delade på poängen i toppmötet

Det blev 7-7 (3-2, 1-3, 3-2, 0-0) i lördagens heta toppmatch i division 1 Mellersta herr mellan hemmalaget Berg och Skälby.

– En bra innebandymatch mellan två skickliga lag där det böljade fram och tillbaka från början till slut, så krysset kanske var logiskt. Men det kändes helt klart som att vi var värda alla poäng idag. Lucas Karlsson ska ha ett stort plus för sin insats idag, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén efter matchen.

Skälbys tränare Niklas Österberg tyckte till om matchen:

– Det blev en svängig historia där ledningen svängde fram och tillbaka mellan lagen. Vi gör stundtals en bra insats och skapar fina lägen framåt, men sett över hela matchen är nog oavgjort ett rättvist resultat.

I första perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället Skälby som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

2.33 in i tredje perioden slog Adam Zetterström till ännu en gång och kvitterade.

Efter 9.38 slog Linus Linder till framspelad av Adam Zetterström och gav Berg ledningen.

12.43 in i perioden nätade Skälbys Lukas Olsson på pass av Anton Dahlström och kvitterade.

Efter 17.55 nätade Lucas Karlsson återigen framspelad av Sebastian Hagberg och gav Berg ledningen.

Skälby kvitterade till 7-7 med 54 sekunder kvar att spela på nytt genom Emil Eriksson framspelad av Hugo Evertsson.

Fjärde perioden blev mållös.

Skälbys Emil Eriksson stod för två mål och ett assist och Hugo Evertsson gjorde två mål och ett assist. Bergs Adam Zetterström stod för tre poäng, varav två mål.

Berg har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Skälby har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

I tabellen innebär det här att Berg nu ligger på fjärde plats. Skälby leder serien.

Lördag 21 januari möter Berg Örebro Innebandy borta 17.00 och Skälby möter IBF Västerås hemma 19.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Målfest för Berg hemma mot Surahammar Skälby vann klart borta mot Sirius Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby