Karlstad IBF förlorade mot IBF Falun

IBF Falun tog bonuspoängen borta mot Karlstad

Matchen i Superligan SSL dam mellan hemmalaget Karlstad och gästande IBF Falun var oavgjord vid full tid, 7-7. Först i förlängningen kom avgörandet, där IBF Falun spikade segerresultatet, 8-7 (3-0, 3-3, 1-4, 1-0). Matchhjälte blev Ebba Bognesand, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

IBF Faluns tränare Eric Björk tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra inledning av matchen, där våra intuitioner är tydliga. Dock är känslan att vi gick ifrån vår gameplan i samband med att de bytte målvakt. Sedan var det starkt av power play att göra mål, efter att de släppte in ett. I 4-4-spelet tyckte jag vi växlade upp kvalitén igen och vann välförtjänt bonuspoängen.

IBF Falun spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Emma Lundmark, Moa Jakobsson och Clara Forssén. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Karlstad hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 2.59 innan IBF Falun också avgjorde till 7-8. Stor matchhjälte blev Ebba Bognesand, på pass av Moa Jakobsson.

Noterbart är att Karlstads Sara Dahlström hade fyra assists, Frida Swahn gjorde tre mål och Linnéa Wallgren gjorde två mål och totalt tre poäng. Dessutom att IBF Faluns Moa Jakobsson gjorde två mål och ett assist och Moa Gustafsson hade tre assists.

Karlstad har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan IBF Falun har två vinster och tre förluster. Det här var Karlstads femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Faluns andra uddamålsseger.

IBF Faluns nya tabellposition är fjärde plats, medan Karlstad är på elfte plats.

I nästa match, söndag 15 januari 13.00, har Karlstad Thorengruppen borta i Thoren Arena, medan IBF Falun spelar hemma mot Endre.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad