Notification

Expertens 7 bästa tips när du ska betta på innebandy

Innebandy är en av landets absolut mest populära sporter. Med över 110,000 licensierade spelare så är man Sveriges klart största inomhussport. Med storleken, och storheten, av sporten så kommer det...

Innebandy är en av landets absolut mest populära sporter. Med över 110,000 licensierade spelare så är man Sveriges klart största inomhussport. Med storleken, och storheten, av sporten så kommer det även intresse från andra håll. Innebandy har blivit en väldigt populär sport att betta på hos spelbolagen.

Spelbolagen har insett det stora intresset som innebandyns anhängare har, och givetvis tagit tillvara på detta. Numera går det att betta på stora som små ligor, runt om i europa. Inom svensk innebandy ges möjligheten att betta på såväl herrar som damer. Inom herrarna går det att betta på matcher så långt ned som i division 1.

Betting är dock ingen dans på rosor, och är något som det krävs en hel del skicklighet inom för att lyckas. Här nedan kommer vi bjuda på expertens sju bästa tips när du ska betta på innebandy!

Spela inte på form

Det kanske allra mest klassiska misstaget man kan göra när man ska betta på innebandy är att förlita sig på lagens form. Bara för att ett lag har tre raka vinster, och möter ett lag med tre raka förluster, så betyder det inte särskilt mycket för utgången av matchen.

Visst kan ett lag med tre raka vinster skapat en bra känsla och ett högt självförtroende i truppen, men det betyder inte att den fjärde vinsten kommer som ett brev på posten.

I ett flertal fall så ser vi att lagen som kommer in med bra form,faktiskt inte presterat särskilt bra. De har inte varit spelförande, eller haft flest chanser, men haft skärpan och flytet på sin sida. Samtidigt ser vi ett par fall där ett lag som har en dålig form faktiskt har presterat rätt bra. Laget har varit spelförande och skapat flest chanser, men inte fått utdelning. 

Spelar man inte särskilt bra och vinner matcher, eller spelar rätt bra och förlorar matcher, så jämnar det allt som oftast ut sig över en hel serie. Så att kolla enbart på form när man ska betta på innebandy är ett stort nej.

Var påläst

En väldigt viktig punkt när det kommer till betting på innebandy är att vara påläst. Att gå in hos ett spelbolag och bara betta på ett lag utan någon vidare research är sällan ett framgångsrecept.

Det finns väldigt mycket som kan påverka utfallet av en match innan den ens börjat. Den kanske största faktorn är truppläget inför en match. Det kan ha tillkommit skador i laget, eller så härjar det en sjukdom i truppen. Alla dessa detaljer är viktiga att ha koll på när du ska betta, annars är det väldigt svårt att få någon framgång överhuvudtaget inom branschen.

Se mycket matcher

Med denna punkten så knyter vi ihop punkt ett och två. Att se mycket matcher är väldigt viktigt för att kunna nå framgång med din betting. Utan att se några matcher så har du i princip ingen koll på hur en match sett ut, bortsett från resultatet.

Genom att se många matcher så kan du räkna ut vilka lag som inte spelar särskilt bra och vilka lag som gör bra insatser. Detta är på något sätt inget du kan lista ut genom att bara kolla igenom resultaten för omgången.

Övergripande koll på sannolikhetslära

För att bli en duktig spelare och för att kunna vinna pengar på betting i det långa loppet, så krävs det att man har lite koll. Hur stor chans har laget att vinna? Hur många procents chans säger oddset att det är? Finns det något spelvärde?

Om du känner igen dig i att du bettar på ett innebandylag som du är tror vinner, men inte bryr dig om oddset är 2,00 eller 1,50, så är du på hal is. Att ha en edge mot spelbolagen genom den kunskapen man besitter är väldigt viktig, och genom att inte utnyttja den så är man illa ute.

Låt säga att du tycker att Pixbo borde ha 50% vinstchans på bortaplan mot Mullsjö. Detta betyder att du måste hitta ett minimum odds på 2,01 för att kunna ge dig själv chansen att vinna i längden. Om du bettar till oddset 1,90 så kan du mycket väl sätta spelet, men i det långa loppet kommer du inte ha en chans att tjäna pengar ifall Pixbo har just 50% vinstchans.

Spela där oddset är högst 

Ett ganska vanligt scenario är att spelare inte lägger ned tiden på att kolla vart oddset är högst, för det spelet man vill ta. Ett annat vanligt scenario är att spelare nöjer sig med att bara ha konto hos ett spelbolag. 

Genom att lägga ned någon extra minut på att se vart oddset är högst, skapa ett konto om du inte redan har ett, och lägga spelet där, så kan man faktiskt tjäna såväl hundralappar som tusenlappar i längden.

Skillnaden av att betta på Pixbo till 1,90 eller 1,97 kanske inte låter så mycket för ett enskilt spel, men om du slår ut det i längden, så tappar du sju kronor för varje satsad hundralapp. Så lägg ned den där extra minuten och kolla vart oddset är högst!

Försök aldrig vinna tillbaka förluster

Kanske den viktigaste punkten av dom alla när det kommer till betting överlag. Om du känner att du efter ett missat bet, måste lägga ett nytt för att vinna tillbaka pengarna, då är inte betting för dig.

För att bli en framgångsrik spelare i det långa loppet så krävs det att varje spel är placerat med en baktanke. Om man då istället placerar ett spel direkt efter en förlust, men tanken att vinna tillbaka, så faller hela teorin. De som försöker vinna tillbaka, kommer bara att förlora mer. Om du har problem med ditt spelande kanske det istället är en idé att stänga av sig från spelande via Spelpaus.se.

Välj bettingsidor som passar dig

När du väljer en bettingsida så är det viktigt att välja en som passar dig och dina behov. Därför måste du först komma fram till vad du vill ha av en bettingsida, innan du registrerar dig. 

Många spelare söker efter bonusar och matar av dom en efter en. Vissa spelare söker efter ett brett utbud på innebandy, vilket inte finns hos alla bettingsidor. Vissa söker efter ett bra liveutbud, då dennes kunskap ligger på denna marknad.

Ett nytt begrepp som numera finns är bettingsidor med swish. Detta är något som fler och fler söker, och anledningen är väldigt simpel. Hos bettingsidor med swish så gå allt väldigt snabbt. Insättningar och uttag går på bara några sekunder, vilket gör att man kan flytta pengarna till bankkontot eller till nästa spelbolag direkt efter vunnet spel.

Så se till att veta vad du vill få ut av ett spelbolag, innan du registrerar dig för ett av dom. Ta sedan vara på din kunskap, fortsätt vara påläst, och kör hårt!