Djurgårdens IF IBS vann mot IK Sirius IBK

Djurgården avgjorde i förlängningen mot Sirius

Matchen mellan hemmalaget Djurgården och gästande Sirius i Allsvenskan norra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Djurgården avgöra till 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 1-0). Pontus Höstman blev matchhjälte för Djurgården med sitt mål i förlängningen.

Med det tog hemmalaget Djurgården en skön revansch, eftersom Sirius vann senaste mötet lagen emellan med hela 12-4.

Gästande Sirius startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.32 slog Alex Neumann till framspelad av Michael Jansson. Efter 1.17 i andra perioden nätade Hannes Kjellberg, framspelad av Elias Lunnestad och kvitterade för Djurgården.

Sirius Edvin Nilsson gjorde 1-2 efter 13.08 på pass av Oskar Söderquist.

Djurgården förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 2.26 innan Djurgården avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Pontus Höstman, framspelad av Isak Ålenius.

Djurgårdens Pontus Höstman stod för ett mål och två assists.

Djurgården har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Sirius har två vinster, en oavgjord och två förluster. Förlusten var Sirius andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Djurgården nu ligger på tionde plats. Sirius är på nionde plats.

Söndag 22 januari 17.30 spelar Djurgården borta mot Älvsjö. Sirius möter Bele Barkarby hemma i IFU Arena lördag 21 januari 16.30.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius