Foto: Magnus C Lydahl
SSL-tipset (DAM)

Så slutar omgång 16 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert tippar utgången i sextonde omgången i SSL Dam.

Malmö-Lund 

Två lag med tveksam form då de förlorat tre av de fem senaste matcherna. Men att Lund skulle kunna slå storasyrran var länge otänkbart i skåneland men likväl har de lyckats att ta fyra av 5 poäng när de möts i SSL. Det som gör denna match extra lurig att det är som när Sverige och Finland möttes i hockey på 80-talet. Sverige var överlägsna men den enda matchen som betydde något för finnarna var att försöka vinna över Sverige. Hur det gick i övrigt i VM spelade ingen roll. Lite så är det här också men Malmö känns ändå snäppet mer formstarka än Lund och det ska vara en säker hemmaseger här. 

Resultat: 5-3

Sirius-Västerås Rönnby

Här är allt annat än en bortaseger med stora siffror otänkbart. Rönnby vann med 13-2 i första mötet och de har vunnit de fem senaste matcherna medans Sirius förlorat sina fem senaste. Det som skulle kunna kasta om förhållandena lite är att Sirius fått låna Mia Vallenius från Thorengruppen och att Rönnbys superkedja är splittrad då Kajsa Johansson skadade sig på löpbandet på julafton. Men oavsett det borde Rönnby vinna med klara siffror som gränsar till tvåsiffrigt. 

Resultat: 2-9

Täby-Thorengruppen 

Täby är ett av få lag som lyckats att ta tre poäng mot Thorengruppen i Svenska Superligan så frågan är om de kan skrälla igen och bli första laget som besegrar seriesuveränerna denna säsong? Nja det finns väl inget som tyder på det med tanke på att de förlorade med 0-14 i höstas. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen - man kan aldrig räkna ut Täby. Spelar alla på topp så kan stockholmarna vinna över alla lag i serien. Det borde vara en stor drivkraft att återfå sin stolthet efter förra utklassningen och visa att det inte skiljer 14 bollar mellan lagen. Men hur revanschsugna och stolthetsfåfänga Täby än är tror jag inte att de kommer att rå på de svenska mästarna. Men siffrorna kommer definitivt att bli något mindre denna gång. 

Resultat: 4-9

Kalmarsund-Endre 

Två jojo-lag denna säsong i mina ögon. De har väldigt mycket innebandy i sig men det är inte alltid som alla spelare visar det, i alla fall inte samtidigt. Framförallt måste Kalmarsunds försvarsspelare visa att de kan koordinera ihop ett försvarsspel som inte likna en schweizerost. Nykomlingarna ligger på slutspelsplats men har -27 i målskillnad och har släpp in näst mest mål av alla lag. Senast vann Kalmarsund oväntat men helt rättvist och i den matchen lyckades smålänningarna försvara sitt slott. Men tränare Lundberg är rutinerad i gamet och han lär se till så att Endre kommer utnyttja Kalmarsunds luckor i försvaret. Men normalutdelning på sina skapade chanser bör Endre ta revansch och vinna med några bollar. 

Resultat: 3-6

Pixbo-Warberg

Pixbo har bara förlorat en match denna säsong och Warberg har bara vunnit ett möte av femton mot Pixbo genom sin SSL-historia. Warberg har äntligen fått lite fason på laget efter sin generationsväxling och börjat plocka lite poäng. Men för att kunna störa Pixbo skulle Warberg behövt att göra en spelarväxling med landslaget istället för alla allsvenska spelare man växlat in under silly season. Så det är inget snack om att Pixbo kommer att vinna och Warberg får se detta som en träningsmatch inför det som komma skall när viktigare poäng mot lag i samma region står på spel. 

Resultat: 9-4

Karlstad-Falun 

Värmlänningarna har fått upp farten på slutet och med Frida Swahns succécomeback förra omgången är Karlstad en mycket tuffare nöt att knäcka. Frågan är om den blir en för tuff utmaning för Falun som är stora favoriter men som är inne i en formsvacka med tre raka förluster? Det finns för- och nackdelar som talar för att båda lagen ska vinna och förlora och jag kommer faktiskt inte på något argument eller detalj som kan få vågskålen att tippa över till någons fördel. Det är omöjligt att säga vilka som kommer vinna men jag kan nästan lova att inget lag kommer att vinna med mer än två bollar.  Men någonstans inom mig är det något som säger att vi kommer få se en skräll här och att Frida Swahn växlar upp ytterligare till denna match och avgör i öppen bur. 

Resultat: 6-4

Åkersberga-Nacka

Nerverna-utanpå-tröjorna-match för båda lagen. Inför matchen ligger de på varsin sida av nedflyttningsstrecket med fyra poängs mellanskillnad till Åkersbergas fördel. Nacka har vunnit alla fem gånger de båda lagen mötts i tävlingssammanhang men just nu är formkurvan bottenlös hos Nacka som har tio raka förluster i bagaget. Så Åkersberga känns som det hetaste laget som har störst poängchanser här. Men trots det tror jag på att Nackas vändning börjar efter denna krigainsats och en anledning till det tror jag är Nathalie Gustafsson som gjorde succé förra omgången. 17-åringen lånades in på dubbellicens från Älvsjö och hon slog till med två mål direkt i sin SSL-debut. Så Nacka vinner med uddamålet och börjar klättringen uppåt säker mark. 

Resultat: 2-3

 

     

 

Den här artikeln handlar om: