Emil Alm efter SDF-SM-guldet och Cajsa Alm efter U19-guldet.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Landet runt

Guldregn över syskonen Alm i helgen

ANNONS

Igår vann Tomas Brandt Wangels dotter guld i Champions Cup och en timma efter det vann hans son guld i SDF-SM.

Söndagen den 8:e januari 2023 kommer nog inte Tomas Brandt Wangel glömma i första taget. Först vann hans dotter Cajsa Alm Champions Cup-guld med Thorengruppen och timman efter vann sonen SDF-SM-guld med Västerbotten. 

– Självklart är jag oerhört stolt och glad för deras skull. Ibland blir jag rörd när allting kommer över mig. Då brukar jag stanna upp och försöker ta in så många intryck som möjligt. Det kan vara att titta extra på publiken, domare, aktivitet på bänken med mera. Lite som att nypa sig i armen. Igår var en sådan dag, säger Brandt Wangel till Innebandymagazinet.  

Som den idrottsförälder han är brukar Tomas följa barnens framfart på plats var än i världen de spelare och oftast med kameran i högsta hugg som pressfotograf. Så igår körde det ihop sig lite när båda spelade nästan samtidigt. Cajsa i Tammerfors och Emil i Nyköping. Men Tomas var och bevakade U19-VM nere i Polen när Cajsa tog guld där i somras så den här gången bevakade han sonen på plats när han tog sitt första guld i Nyköping. 

– Jag såg de två första perioderna på Cajsas match i Onyx kansli. Den tredje perioden krockade med Emils final och fick därför följas med lurar i öronen samtidigt som jag nervöst vankade fram och tillbaka. 

Trots syskonens stora talanger och deras framgångsrika framfarter på innebandyplanen så har varken mamma eller pappa spelat innebandy.

– Jag Skulle vilja citera en vän: ”Roligt att framgångssagan fortsätter för barnen trots sina genetiska utmaningar”. Skämt åsido, varken jag eller Camilla har spelat organiserad innebandy. Men båda har varit delaktiga i lagidrott och ogillar att förlora. 

Hur mycket innebandy pratar ni om hemma vid middagsbordet då?

– Inte så mycket faktiskt. 

En klassisk idrottsfråga som Spelare brukar att få är frågan vilket guld som betyder mest. Men som förälder vad betyder ett CC-guld och ett SDF-SM guld?

– Som förälder betyder deras framgångar eller bakslag lika mycket oavsett om det är inom idrotten, skolan eller jobbet. Jag kan och vill inte rangordna minnen. Men rent matematiskt så är ett CC-guld + ett SDF-SM guld = två guld.

Hur ska ni fira denna framgång tillsammans?

– Oklart. Noll timmars sömn för familjen den gångna natten har gjort våra hjärnor lite trubbiga. Blir förmodligen en omröstning på val av middag. 

Den här artikeln handlar om: