CHAMPIONS CUP
Foto: IFF/Iines Koskinen
Champions Cup

Veera Kauppi och My Kippilä tillbaka som guldhjältar

ANNONS

Finska stjärnduon i spel igen efter skador, och båda hade en avgörande roll i Champions Cup-finalen.

Svenska mästarinnorna Thorengruppen gick in som favoriter i Champions Cup-finalen mot finska TPS men stötte på tufft motstånd. Det var finskorna som tog ledningen innan Umeålaget i slutminuten av första perioden kunde kvittera till 1-1.

– Vi spelar väldigt bra och vet att de är tuffa, vi vet att vi behöver göra vår bästa match för att vinna. I första perioden tycker jag att vi gjorde det bra. Jag tror Thoren kommer komma ut hårdare och vi behöver fokusera på det och fortsätta spela vårt spel, sa TPS-spelaren Milla Nordlund i Expressens sändning efter första perioden.

Finska stjärnorna Veera Kauppi och My Kippilä har varit skadade länge och missat ett antal matcher för Thorengruppen men i Champions Cup var man tillbaka, och i finalen hade duon en väldigt avgörande roll då de låg bakom Thornegruppens tre första mål i matchen. My Kippilä assisterade Emelie Wibron till 2-1-målet i andra perioden, och Veera Kauppi skulle göra totalt tre poäng i matchen.

– En rolig match att spela. Att spela mot ett finskt lag är en ganska speciell känsla, nästan som min hemmaarena nära Tammerfors. Det är högt tempo och en tuff match. Jag tror att vi kan ha lite mer bollinnehav, TPS är bra på att ta tillvara på deras chanser som vi har sett, sa Veera Kauppi i andra pausvilan och fortsatte:

– Vi har spelat bra men i den här typen av match kan vad som helst hända. Vi behöver ta hand om bollen och göra mål när vi har chansen. Vi ska inte förlora boll så ofta som vi gör. Har vi boll kan TPS inte göra mål, så enkelt är det.

Foto: IFF/Iines Koskinen

Ställningen var 3-2 inför tredje perioden och när det väl skulle avgöras var Thorengruppen det starkare laget. Segersiffrorna skrevs till 5-2.

– Thorengruppen vinner rättvist till slut. Man har en hel del strul i den här matchen, TPS gör det svårt, jag tycker att TPS faller med flaggan i topp. Men Thorengruppen har de här spetsspelarna som TPS saknar och man maler till slut sönder de finska mästarinnorna, säger Expressens expertkommentator Mika Packalén.

Matchfakta: Thorenruppen-TPS 5-2

Första perioden

10.36: 0-1 Milla Nordlund (Laura Rantanen)

19.12: 1-1 Veera Kauppi (Jonna Stenvall)

Andra perioden

08.39: 2-1 Emelie Wibron (My Kippilä)

15.07: 3-1 Moa Johansson (Veera Kauppi)

16.16: 3-2 Noora Rantanen (Jenna Saario)

Tredje perioden

13.46: 4-2 Emelie Wibron (Maja Viström)

19.58: 5-2 Veera Kauppi (Oona Kauppi)

Foto: IFF/Iines Koskinen

Den här artikeln handlar om: