Lillån förlorade mot Partille

Underläge mot Lillån – då vände Partille och vann

Hemmalaget Lillån hade greppet efter första perioden och ledde med 2-0 i Allsvenskan södra herr. Men Partille vände på matchen och vann till slut med 6-5 (0-2, 2-2, 4-1). Matchhjälte blev Patrik Malmström, som gjorde det avgörande målet med bara 0 minuter kvar av matchen.

Partilles tränare Ricard Carlsson om matchen:

– Trollkarlarna var som förtrollande första 20 minuterna och Lillån dominerar totalt. Vi skall vara glada att vi inte ligger under med minst fem mål efter 20 minuter. Sen ändrar vi om lite och börjar andra perioden mycket bättre. Jobbar oss in i matchen och tycker vi borde vinna andra perioden. Istället har vi rätt flyt i sista och vinner med hela 4-1 och det med ett avgörande mål när det är 35 sekunder kvar. Så himla gött att ta första borta vinsten och det med en snygg vändning. Nu gäller det att fortsätta gnugga på och inte bli bekväma. Prestationen över 60 minuter behöver höjas.

I början av matchen var Lillån starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Isak Palmén i mitten av perioden. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Partille hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 6-5.

Albin Jansson gjorde två mål för Partille och spelade fram till ett mål. Lillåns Isak Palmén gjorde tre mål.

Lillån har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Partille har tre vinster och två förluster. Det här var Lillåns fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Partilles femte uddamålsseger.

Det här betyder att Partille ligger på sjätte plats i tabellen, och Lillån är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Lillån är Karlstad. Lagen möts söndag 15 januari 17.00 i Colorama Arena. Partille tar sig an Lindås Rasta hemma lördag 14 januari 15.30.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad