Hovslätt vann mot Malmö FBC

Storseger för Hovslätt hemma mot Malmö FBC

Hovslätt hade en riktig målfest när man besegrade Malmö FBC hemma i Jönköpings Idrottshus i Allsvenskan södra herr. Hovslätt vann med hela 14-3 (4-1, 7-1, 3-1).

– Skön seger idag och skönt att studsa in i 2023 med en seger. En gedigen insats över 60 minuter med något svaga första 15 minuter. Vidare var det kul att vi fick lite islossning på våra spelare vilket alltid är kul. Jag hörde också att vi slog ett målrekord i Allsvenskan med tre mål på 15 sekunder. Det är väl alltid lite kul om det stämmer, kommenterade Hovslätts tränare Max Gustafsson.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson:

– Alla kämpar och försöker. Men siffrorna är väl talande för att vi inte räcker till mot ett skickligt Hovslätt. En ljusdiod i bäckmörkret är våra allsvenska debutanter.

Hovslätt tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.33 genom Adam Bäck innan Malmö FBC kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Hovslätt och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Hovslätt hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.42 genom Melwin Knuthas, och gick upp till 6-1 innan Malmö FBC svarade.

Innan perioden var över hade Hovslätt ryckt åt sig ledningen med 11-2. Hovslätt vann också tredje perioden 3-1 och matchen med hela 14-3.

Noterbart är att Wille Knuthas gjorde ett mål för Hovslätt och spelade dessutom fram till sex mål, Andreas Jonson stod för ett mål och två assists och Melwin Knuthas gjorde tre mål.

Hovslätt har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har fem förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hovslätt på femte plats och Malmö FBC sist, på tolfte plats.

Lördag 14 januari spelar Hovslätt borta mot Lund Elit 13.00 och Malmö FBC mot Warberg hemma 15.00 i Kirsebergs Sporthall.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona