FBC Kalmarsund vann mot Thorengruppen

Seger för Kalmarsund efter avgörande i förlängningen mot Thorengruppen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kalmarsund avgöra den jämna matchen hemma mot Thorengruppen i Superligan SSL herr. Slutresultatet blev 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 1-0). Albin Hedstål blev matchhjälte för Kalmarsund med sitt mål i förlängningen.

– Två olika matcher i matchen är känslan nu direkt efteråt. Första halvan känns vi tämligen överlägsna och har möjlighet att gå ifrån målmässigt, men vi lyckas inte. Sedan är vi slarviga och Thorén hetare än oss i både fem- mot fem-spelet och special teams resten av matchen, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson.

Thorengruppens tränare Johan Lindgren om matchen:

– Väldigt surt att vi inte får med oss fler poäng härifrån. Även om Kalmarsund har mer boll så känns det som vi skapar fler heta chanser efter 3-3-målet. Enormt stolt över hur vi kommer igen efter 3-0 och 4-3. Grymt spel av oss i special teams.

Kalmarsund tog ledningen efter 19.00, genom Jesper Lindström framspelad av Jan Bürki. Thorengruppen förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Efter 15.13 gjorde Kalmarsund 4-3 genom Anton Nilsson.

Thorengruppen kom tillbaka, och gjorde 4-4 genom Filip Norman med 02.14 kvar att spela i tredje perioden. I förlängningen tog det 1.46 innan Kalmarsund avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Albin Hedstål, framspelad av Kevin Björkström.

Kalmarsund har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Thorengruppen har en vinst och fyra förluster. Det här var Kalmarsunds fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Thorengruppens fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Kalmarsund är kvar på fjärde plats, och Thorengruppen stannar på tionde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 15 januari, har Kalmarsund Gävle GIK borta i Gavlehov Arena 17.00, medan Thorengruppen spelar hemma mot Växjö 16.00.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö