Karlstad IBF vann mot Lindås Rasta

Karlstad vann mot Lindås Rasta på hemmaplan

Karlstad vann hemma mot Lindås Rasta i Allsvenskan södra herr. Matchen på lördagen slutade 8-4 (4-1, 0-1, 4-2).

Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson om matchen:

– Vi gör en bra match men bjuder Karlstad på några alldeles för billiga mål. Skillnaden mellan toppen och botten är ofta effektiviteten och det tycker jag att vi såg idag.

Segern var Karlstads fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Karlstad tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.54 genom Johan Palmqvist, och gick upp till 3-0 innan Lindås Rasta svarade.

I periodpausen hade Karlstad ledningen med 4-1. Efter 6.21 i andra perioden slog Martin Ojaniemi till, framspelad av Anton Dahlström och reducerade åt Lindås Rasta. Karlstad startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 7-2-ledning. Men Lindås Rasta svarade och gjorde 7-3.

Därefter var det dock Karlstad som avgjorde. Laget gjorde 8-3 med fyra minuter kvar att spela genom Johan Palmqvist. Lindås Rasta hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-4.

Noterbart är att Karlstads Johan Palmqvist gjorde fyra mål och Emil Saverstam gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Karlstad har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lindås Rasta har en vinst, två oavgjorda och två förluster.

För Lindås Rasta gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Karlstad leder serien.

Nästa motstånd för Karlstad är Lillån. Lagen möts söndag 15 januari 17.00 i Colorama Arena. Lindås Rasta tar sig an Partille borta lördag 14 januari 15.30.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK