Djurgårdens IF IBS förlorade mot Hudik/Björkberg IBK

Hudik/Björkberg vann till slut – efter tio matcher i rad utan seger

Hudik/Björkberg är tillbaka i vinnarspåret igen i Allsvenskan norra herr. Detta efter seger, 9-8 (2-4, 1-2, 6-2), mot Djurgården borta i Eriksdalshallen. Det var första segern efter tio matcher i rad utan seger.

– En svängig match där vi lyckas vända ett rejält underläge. Stark avslutning med bra moral från grabbarna och starkt att vinna trots att det stundtals fanns mer att önska av vårt spel, kommenterade Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm.

Segermålet för Hudik/Björkberg stod Pelle Hedlund för med bara tre sekunder kvar av matchen.

I första perioden var det Djurgården som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

Även i andra perioden var det Djurgården som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Hudik/Björkberg förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-6 och matchen med 9-8.

Hudik/Björkbergs Patrik Rokka stod för fyra poäng, varav två mål, Jakob Jonsson hade tre assists och Pelle Hedlund gjorde tre mål. Djurgårdens Gustav Granlöf gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Lukas Granath gjorde två mål och totalt tre poäng.

Djurgården har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hudik/Björkberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var Djurgårdens andra uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet innebär att Djurgården ligger kvar på elfte plats och Hudik/Björkberg sist, på tolfte plats i tabellen.

I nästa omgång har Djurgården Sirius hemma i Eriksdalshallen, fredag 13 januari 19.30. Hudik/Björkberg spelar borta mot Bele Barkarby söndag 15 januari 13.15.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården