Storvreta vann mot Jönköpings IK

Ryck i sista perioden avgjorde för Storvreta hemma mot Jönköping

En jämn match mellan hemmalaget Storvreta och gästande Jönköping avgjordes först i tredje perioden. Där var Storvreta starkare och vann matchen i Superligan SSL herr med 4-3 (3-2, 0-1, 1-0).

– Jönköping gör en bra match och vi gör inte det. Starkt ändå av killarna att vara ett mål bättre även om vi gör en sämre insats, nu är blickarna mot Växjö härnäst, kommenterade Storvretas tränare Mika Kohonen.

Andreas Stefansson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 18.07 in i tredje perioden.

Därmed har Storvreta vunnit tolv matcher i rad.

I första perioden var det Storvreta som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 19.07 i andra perioden slog Martin Glimberg till, framspelad av Melker Hemmingberg och kvitterade för Jönköping. Storvreta tog ledningen med 01.53 kvar att spela i tredje perioden ännu en gång genom Andreas Stefansson framspelad av Albin Sjögren.

Storvreta har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Jönköping har två vinster och tre förluster. Det här var Storvretas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Jönköpings tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Storvreta ligger kvar på andra plats och Jönköping på nionde plats i tabellen.

Söndag 8 januari spelar Storvreta borta mot Växjö 16.30 och Jönköping mot Linköping hemma 16.00 i Jönköpings Idrottshus.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö