FBC Kalmarsund vann mot FC Helsingborg

Kalmarsund avgjorde tät match mot Helsingborg i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Kalmarsund och gästande Helsingborg var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Kalmarsund och vann matchen i Superligan SSL herr med 4-3 (0-0, 2-2, 2-1).

– En tight match hela vägen, men där jag tycker att vi i två perioder av tre är det hetare laget även om Helsingborg är effektivare än oss genomgående. Målchansmässigt bör vi göra betydligt fler mål idag, men vi har för tillfället lite stukat självförtroende i sista tredjedelen och får jobba hårt för fullträffarna. En skön arbetsseger och tre oerhört viktiga poäng, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson efter matchen.

Första perioden blev mållös. Det var först 4.00 in i andra perioden som Helsingborg tog ledningen genom Linus Bergström framspelad av Linus Nordgren.

Efter 9.31 i andra perioden nätade Ebbe Nordbäck, på pass av Daniel Johnsson och gjorde 0-2.

Kalmarsunds Kim Nilsson gjorde 1-2 efter 13.16 framspelad av Filip Stjernberg.

Kevin Björkström gjorde dessutom 2-2 efter 18.00 framspelad av Kevin Haglund.

Kalmarsund startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 4-2-ledning genom mål av Kevin Haglund och Kevin Björkström innan Helsingborg svarade och gjorde 2-2 genom Fredi Petersson.

Kalmarsund har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Helsingborg har två vinster och tre förluster. Det här var Kalmarsunds tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Helsingborgs tredje uddamålsförlust.

Kalmarsund stannar därmed på fjärde plats, och Helsingborg på femte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Kalmarsund är Thorengruppen. Helsingborg tar sig an AIK hemma. Båda matcherna spelas lördag 7 januari 15.00.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö