Foto: Roland Osbeck och Richard Himberg
Allsvenskan norra

Bakslag för Ahlroth: "Jag får avvakta"

ANNONS

Comebacken dröjer för Nykvarn-stjärnan som inte spelat sedan våren.

Valdemar Ahlroth blev den första av Nykvarns stora stjärnor att återvända från SSL. Han anslöt från Storvreta i början av 2021 och har sedan dess fått sällskap av spelare som Hampus Ahrén och lillebrodern Karljohan.

28-åringen fanns med i 21 matcher förra säsongen men fick följa avslutningen från sidan då han ådrog sig korsbandsskada strax innan SSL-kvalet. Planen var att han skulle vara tillbaka i träning nu, men så blir inte fallet.

– Rehaben och träningen går bra, jag har klarat alla tester för styrka och rörlighet som behövs. Det som sinkar mig är att knäet svullnar upp när jag anstränger det. Jag skulle ha varit tillbaka i träning nu och det klarar jag ganska bra utan att det gör ont, säga Ahlroth till LT och fortsätter:

– Men innan ortopeden har fått ordning på vad orsaken till svullnaden är får jag avvakta med hopp och löpning, säger han.

Kan återvända den här säsongen

Kommer allt gå enligt plan så hinner Ahlroth att återvända innan säsongen är över. Ahlroth har funnits med i ledarstaben under säsongen, detta som assisterande tränare till Nicklas Hedstål, och motivationen finns det inga problem med. 

– För mig är det enkelt, jag tycker att innebandy är så jäkla kul. Jag tillhör en trupp med många nära vänner, min lillebror och jag får spela med min moderförening som jag älskar. Sedan finns drömmen att få spela i SSL med Nykvarn alltid där, det är också något som verkligen driver mig till att ta mig tillbaka, säger han till LT. 


Highlights Allsvenskan: Nykvarn-Bele Barkarby 5-6

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: