Växjö IBK vann mot FBC Kalmarsund

Formstarkt Växjö tog ännu en seger

Växjö är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Kalmarsund hemma i Fortnox Arena på måndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-4 (2-1, 2-1, 1-2) innebär att Växjö nu har fyra segrar i följd i Superligan SSL herr.

– En helt jämn match som kunde ha slutat på många olika sätt. Till slut är det spetsspelare som tar ansvar och avgör åt vårt håll, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck efter matchen.

Ludwig Persson stod för Växjös avgörande mål 18.51 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Linus Pettersson efter 13.34, men Kalmarsund kvitterade genom Kevin Björkström bara en minut senare. Växjö hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 3-1 innan Kalmarsund reducerade.

Därefter kontrollerade dock Växjö spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-2. Fyra sekunder in i tredje perioden nätade Kalmarsunds Jesper Lindström framspelad av Tobias Lindström och reducerade.

Efter 10.27 nätade Tim Nyander på pass av Anton Nilsson och kvitterade för Kalmarsund.

Växjö tog ledningen med 01.09 kvar att spela genom Ludwig Persson på pass av Niklas Ramirez.

Växjö har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Kalmarsund har två vinster och tre förluster. Det här var Växjös fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmarsunds tredje uddamålsförlust.

Växjö ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Kalmarsund är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 4 januari. Då möter Växjö Gävle GIK i Gavlehov Arena 19.00. Kalmarsund tar sig an Helsingborg hemma 18.30.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö