Foto: Per Wiklund
Landslaget

Det här stundar nu för Sveriges fyra landslag

ANNONS

Så ser schemat ut för Sveriges fyra landslag den kommande tiden.

Damlandslaget

Det vankas VM-år för landslaget! Den 2-10 december så spelas VM i Singapore, och Sverige reser dit som regerande mästare. För att ta sig dit så måste man först ta sig igenom VM-kvalet, vilket är kommande samling för landslaget. Den 31 januari till 4 februari så spelar man fyra kvalmatcher i Lettland, detta mot värdnationen samt Tyskland, Storbritannien, och Nederländerna. 

Det blir faktiskt första VM-kvalet för svensk del sedan 2019, då man var direktkvalificerade till VM 2021 i egenskap av värdnation. Under kvalet 2019 så tog förbundskapten Åsa Karlsson ut en trupp som i mångt och mycket bestod av redan etablerade landslagsman, i kombination med ett fåtal debutanter.

Herrlandslaget

För första gången sedan Niklas Nordén och Thomas Brottman tillträdde som förbundskaptener så väntar nu ett två års uppehåll innan ett VM ska spelas. 2024 är det dags för Sverige att åter spela ett världsmästerskap på hemmaplan, den här gången i Malmö. 

Man har i nuläget inga planerade landskamper, däremot stundar två samlingar under vintern och våren. Den 3-5 februari samlas man i Uppsala, och den 11-14 maj så vankas läger i Västerås.

U19-landslaget (Damer)

Precis som för herrlandslaget ovan så väntar ett längre mästerskapsuppehåll för U19-landslaget. Man är regerande världsmästare och får chansen att försvara titeln i Finland, ett mästerskap som spelas i början av maj 2024. Man har i nuläget inga landskamper planerade, men man kommer träffas under två läger på Bosön – ett den 3-5 februari och ett den 18-21 maj.

U19-landslaget (Herrar)

Sveriges andra landslag ihop med seniordamerna som ska delta i ett VM under 2023, närmare bestämt i danska Fredrikshamn den 26-30 april. Sverige är lottade i en grupp ihop med Tyskland, Slovakien och Schweiz. Nästa gång vi får se U19-herrarna spela match är den 1-5 februari då man deltar i åttanationsturneringen Polish Cup.

– U19-herrlandslaget hade sedan tidigare planerat att spela Finnkampen i början av februari. Istället väljer nu Sverige och Finland att resa till åttanationsturneringen Polish Cup där flertalet matcher väntar. I grupp A finns förutom Sverige även Schweiz, Danmark och Polen. I grupp B spelar Finland, Tjeckien, Tyskland och Slovakien. Efter gruppspel väntar en avslutande placeringsmatch. Mer information om turneringen, och den aktuella truppen kommer i början på nästa år, skriver Svenska Innebandyförbundet på sin hemsida.

Utöver det så samlas man även i Göteborg den 21-25 april för VM-läger, och den 25-28 maj så väntar ett läger på Bosön.  


Brolldéns framtid i landslaget osäker

Den här artikeln handlar om: